Află DE CE este bine să consumi lămâi întregi

Distribuie

Este utilizată în toată medicină tradițională indiană, în principal, în medicina Siddha și Ayurveda. Acesta este unul dintre ingredientele principale în multe din bucătăria indiană. Lămâia marinată sau mango marinat fac parte din masa zilnică de prânz în sudul Indiei în special în Pooja hindusă.

1. Lupta împotriva radicalilor liberi

Vitamina C este cel mai important antioxidant găsit în natură. Această vitamină neutralizează radicalii liberi atât în interiorul cât şi în exteriorul celulelor. Radicalii liberi sunt responsabili de daunele produse celulelor şi membranelor celulelor, având ca rezultat inflamaţia, boli cronice şi îmbătrânirea accelerată, scrie efemeride.ro.
Radicalii liberi pot afecta, de asemenea, şi vasele de sânge şi pot modifica colesterolul astfel încât acesta să se depună pe artere. Vitamina C ajuta în prevenţia acestor depuneri şi, ajuta la oprirea în mod constant a progresiei aterosclerozei şi a bolilor de inimă la diabetici.

2. Stimulează sistemul imunitar

Când vine sezonul rece şi al răcelilor, este mereu o idee bună să ai o pungă de lămâi proaspete la îndemână. Acidul citric, bioflavonoidele, vitamina C, calciul, pectina şi limonenul fac o treabă grozavă în stimularea sistemului imunitar şi ținerea infecţiilor la depărtare.

3. Protejează împotriva cancerului

Lămâile conţin 22 de compuşi anti cancerigeni printre care şi limonenul – un ulei care s-a dovedit a opri răspândirea tumorilor cancerigene la animale. În plus, ele conţin şi glicozide de flavonoli, care opresc divizarea celulelor canceroase.
Un studiu publicat în anul 2005 de către Jurnalul de Nutriţie a descoperit că limonoizii din fructele citrice protejează celulele împotriva deteriorărilor care pot duce la cancer. Un alt studiu publicat în Jurnalul de Agricultură şi Chimie Alimentară afirma că limonoizii pot inhiba tumorile din gură şi pot stopa răspândirea celulelor canceroase de îndată ce tumoarea a fost identificată.

4. Echilibrează Ph-ul

Lămâile sunt considerate unele dintre cele mai alcaline alimente pe care le poţi mânca. Acest lucru poate să pară contraintuitiv, deoarece ele sunt acide de la sine. Totuşi, în corp, lămâile sunt alcaline, deoarece acidul citric nu mai produce aciditate odată ce a fost metabolizat.

5. Asimilarea oxigenului

Lămâile au cea mai pură concentraţie de ioni încărcaţi negativ, dintre fructe. Doctorul Pierce J. Howard, autorul cărţilor: “ Manualul propriu pentru creier; Aplicaţii zilnice din cercetarea minte-creier”, afirma că “ ionii negativi cresc fluxul de oxigen spre creier, ceea ce duce la o vigilență crescută, scade somnolentă şi oferă mai multă energie mentală. Lămâile pot de asemenea să protejeze împotriva germenilor din aer. “
Primul om care a ajuns pe vârful Everest, Sir Edmund Hillary, a spus că atribuie o bună parte a succesului sau lămâilor!
Adevăruri despre lamai: Un arbust de lămâie poate să producă până la 270 de kilograme de lămâi într-un an.

6. Fibre

Majoritatea oamenilor au mai puţine fibre decât necesar în dieta lor faţă de cele 20-38 de grame de fibre recomandate zilnic. Fără fibrele adecvate, poţi cu uşurinţă să te constipi sau să faci hemoroizi. Consumând fibrele potrivite s-a demonstrat că se reduce riscul de dezvoltare a condiţiilor precare de sănătate precum diabetul, problemele de inimă şi diverticulita.
De fapt, Asociaţia Americană de Diabet include lămâile în lista de super alimente datorită conţinutului lor ridicat de fibre. În plus, fibra pectina găsită în lamai întârzie senzaţia de foame și te ajută să nu mănânci peste măsură.

7. Digestie sănătoasă

Corpul tău trudeşte din greu ca să digere tot ce îi oferi. Sucul de lămâie ajuta să îndepărtezi substanţele şi toxinele nedorite, rămase din procesul de digestie. Pentru că sucul de lămâie este similar în compoziţia atomică cu sucul digestiv şi saliva, el face o treabă grozavă în descompunerea substanţelor şi încurajarea ficatului să producă bila.
Adevăruri despre lamai: O lămâie cu cât are mai mulţi sâmburi (peste 15) cu atât este mai sănătoasă, mai originală. Mutaţiile genetice realizate de om în domeniul alimentaţiei au făcut ca multe fructe să aibe foarte puţini sâmburi, ba chiar, unele, deloc.


Distribuie
..