Acţiunile MIRACULOASE ale seminţelor de CHIA asupra organismului

Distribuie

Seminţele de chia sunt unele dintre alimentele cu cel mai valoros continut nutritional, datorită concentraţiei de Omega 3, proteinelor şi fibrelor. Alimentul nutriţional provine din America de Sud şi este un element foarte important pentru regimul alimentar.

În prezent tot mai mulţi oameni devin adepţii vegetarianismului sau a altor regimuri alimentare sănătoase, din care fac parte şi seminţele de chia.
Citeşte mai jos şi convinge-te de efectele miraculoase ale seminţelor de chia asupra organismului.

  – O sursă bogată de Omega 3
Conţin mai mult Omega 3 decât seminţele de in şi de 8 ori mai mult Omega 3 decât somonul. 

  – O sursă excelentă de antioxidanţi
E un antioxidant de 4 ori mai puternic decât afinele.

  – Calciu
Seminţele de Chia conţin de 4 ori mai mult calciu decât laptele.

  – Vitamina C
Conţin de 7 ori mai multă Vitamina C decât portocalele.

  – Proteine complete
Sunt o sursa excelentă de proteină completă. Conţin toţi cei 9 aminoacizi pe care corpul nostru nu ii poate produce. 

  – Fier
Seminţele de Chia conţin de 3 ori mai mult fier decât spanacul. 

  – Fibre
Are un conţinut mare de fibre, deoarece absorb apa formând o substanţă gelatinoasă. Aceasta facilitează digestia şi curătarea intestinelor. 

Descoperă şi alte proprietăţi ale seminţelor de chia:

Dacă o să pui o linguriţa de seminţe de chia într-un pahar cu 30 ml apă vei obţine un gel. Cercetătorii afirmă că această reacţie are loc şi în stomac, încetinind procesul prin care enzimele digestive descompun carbohidratii în zahar simplu.

 Seminţele de chia conţin mai multe proteina decât cerealele şi, spre deosebire de acestea, este o proteinã completã, ceea ce înseamnã că aminoacizii esenţiali se găsesc într-un raport echilibrat.

 Seminţele sunt foarte bune pentru diabetici, atât prin indicele glicemic mic, cât şi prin faptul că imprimă o digestie lentă.

 Pentru cei care fac sport semintele de chia de asemenea sunt un aliat. Înainte de antrenament sau competiţie sportivă în care aveţi nevoie să fiţi hidratat, beţi seminţe de chia înmuiate în apă pentru că hidrateaza bine organismul


Distribuie