Aceşti peşti îţi afectează sănătatea, evită-i! Iată care sunt

Distribuie

Peștele este, în general, un aliment benefic pentru sănătate, deoarece conține acizi grași Omega-3, dar și puține calorii. Însă, unii dintre ei vin și cu un aport de mercur, nociv pentru sănătate! Iată care pești îl conțin:

Un conținut ridicat de mercur în organism poate afecta dezvoltarea neurologică a bebelușilor în timpul sarcinii, dar și a copiilor în perioada creșterii. Mai mult, odată ingerat, mercurul este greu de înlăturat din organism, el putând sta și un an în sânge. Toți peștii conțin mercur, însă 5 dintre ei abundă în această substanță nocivă.

Carne de rechin

Întrucât rechinul se hrănește cu pește, care la rândul lui conține mercur, nivelul de mercur din organismul rechinului este ridicat. La noi se găsește în special sub forma fileurilor congelate, fiind apreciat pentru carnea sa albă și lipsită de oase. Totuși, este mai bine să-l eviți și să alegi în schimb somon sălbatic. Acest pește oceanic aduce un aport semnificativ de vitamina D, vitamina B12, seleniu și acizi grași Omega-3, ceea ce-l face unul dintre cei mai sănătoși pești din lume. Are cel mai mic conținut de mercur, fiind ideal de consumat de gravide.

 

Peștele sabie

Este la rândul lui un pește prădător, ceea ce-l face să fie contraindicat pentru consumul oamenilor. Te poți delecta în schimb cu delicioasele sardine. Nu sunt scumpe și îți aduc necesarul zilnic de Omega-3 și vitamina D, pentru oase puternice.

Macroul

Este unul dintre cei mai la îndemână pești, mai ales sub formă congelată. Deși este un pește gras, deci conține Omega-3, este un pește prădător, care se hrănește cu alți pești, motiv pentru care conține mult mercur. Poți opta în schimb pentru anșoa. Acest pește mic este perfect pentru salate și conține fier, prevenind astfel anemia.

Merlinul albastru

Este considerat o delicatesă, dar consumat în mod constant el îți poate pune în pericol sănătatea datorită conținutului ridicat de mercur. Femeile însărcinate și copii ar trebui să-l evite și să consume în schimb calcan, care este mult mai hrănitor și sănătos.

Tonul

Recomandat mai ales în curele de slăbire, tonul poate conține cantități însemnate de mercur. Este recomandat să-l mănânci doar o dată pe săptămână. În schimb, conservele de ton pot fi consumate fără restricții, întrucât carnea a fost procesată și astfel nivelul de mercur este mai redus.

click.ro


Distribuie