Acestea sunt secretele culinare ale gospodinelor desăvârşite

Distribuie

Toate femeile îşi doresc să fie bune în orice, iar măiestria în bucătărie nu face o excepţie. Chiar şi cele mai desăvârşite gospodine recunosc că, o simplă omletă iese diferit. Există totuşi câteva secrete culinare care vor face din mâncarea ta un deliciu. Vezi care sunt acestea.

 – Pentru ca omleta să fie puhavă, adaugă 2 linguri de apă rece în ea;

 – Dacă vrei ca aluatul să devină mai aromat şi mai gustos, adaugă în el în loc de drojdie, un pic de coniac;

 – Dacă vrei să faci cât mai rapid dintr-un albuş spumă, pune-l mai întâi la un loc răcoros, iar după ce-l scoţi adaugă în el câteva picături de suc de lămâie;

 – Dacă vrei ca carnea ta să obţină o crustă aurie şi crocantă, acoper-o iniţial cu un pic de miere;

 – Ficatul va fi mai gustos şi mai moale, dacă înainte să-l găteşti îi vei adăuga un pic de zahăr;

 – Ouăle puse la fiert nu se vor sparge dacă vor fi clătite pentru început sub un jet de apă rece;

 – Ca orezul să nu fie lipicios, lasă-l îaninte de fierbere într-un bol cu apă rece timp de 30 de minute;

 – Dacă vrei ca sarea de masă să nu se umezească, adaugă în ea câteva boabe de orez;

 – Dacă vrei ca orezul să fie transparent, lasă-l pentru 5 minute în apă clocotită;

 – Ca pastele să nu se lipească la fierbere, adaugă un pic de ulei de măsline;

 – Verdeaţa ofilită va deveni din nou proaspătă dacă o vei pune într-un bol de apă rece amestecat cu câteva picături de oţet;

 – Dacă vrei ca legumele puse la fiert să iasă gustoase, adaugă-le în apă după ce apa a fiert. Dacă vrei însă să obţii un bulion gustos, pune legumele la fiert când apa e încă rece.

Fii o gospodină adevărată în bucătăria ta!


Distribuie