Acestea sunt alimentele care-ţi aduc buna dispoziţie

Distribuie

Consumăm în fiecare zi o varietate largă de alimente. Uneori fără a cunoaşte şi beneficiile lor uluitoare. Multe sunt bune pentru ameliorarea problemelor de sănătate, altele fără să-ţi dai seama îţi dau o dispoziţie şi energie debordantă. Vezi care sunt aceste alimente!

Specialiştii susţin că alimentele care dau această stare de bine conţin substanţe care ridică  nivelul  de serotonină din creier, la fel ca starea de bien oferită de medicamentele antidepresive.

Ciocolata neagră

Pe lângă efectele sale afrodiziace, ciocolata este un bun remediu împotriva depresiei. Câteva bucăţi de ciocolată neagră cu o cană de lapte vor face minuni. Evită să consumi ciocolata în exces pentru că vor apărea cariile. 

Cerealele integrale

Îmbogăţite cu calciu, fier şi alte vitamine importante, cerealele stimulează secreţia de serotonină şi au efectul unui calmant care dă stare de bine. Specialiştii recomandă consumul de cereale care conţin numai glucide, nu şi cele cu adaosuri.

Broccoli

Datorită vitaminelor din complexul D în care acesta este bogat, broccoli te ajută să diminuezi din stres, să îndepărtezi depresia şi să obţii acea energie pozitivă de care ai nevoie. Acest produs este recomandat de nutriţionişti pentru faptul că conţine multe minerale şi vitamine, şi este de dorit consumarea lui în formă proaspătă sau gătit la aburi.

Ceaiul

Ceaiul poate fi considerat un calmant adevărat. Dacă consumul de ceai verde linişteşte, ceaiul negru este un adevărat energizant. Totuşi, nu este bine să consumi ceaiul negru înainte de somn pentru că crează tulburări ale somnului şi stări de nelinişte. 

Carnea de pui

Pentru că conţine multe proteine, carnea de pui trebuie inclusă şi ea în lista produselor care-ţi dau dispoziţie. Pe lângă faptul că este gustoasă şi poate fi preparată în diverse metode, aceasta este şi sănătoasă.

Laptele

Bogat în antioxidanţi, laptele ştie cum să elimine stresul. Datorită vitaminelor din complexul B, acesta acţionează ca un antidepresiv natural, atenuând migrenele şi alte dureri.

 

Acum, că ştiţi ce alimente trebuie să consumaţi pentru o energie mai bună, nu vă râmâne decât să treceţi la treabă, cucerind astfel cu fericirea interioară pe care o emanaţi!


Distribuie
..