Aceste TRUCURI te vor ajuta să scapi de SENZAŢIA DE FOAME

Distribuie

Ţi-ai propus să slăbeşti urmând un regim, dar senzaţia de foame îţi dă bătăi de cap? Experţii spun despre aceasta că este o reacţie de răspuns la nivelul de glucoză din sânge , dar este şi o reacţie la stres şi tensiune nervoasă. Pentru a scăpa de ea trebuie să urmezi nişte paşi.

Mănâncă avocado la prânz şi seara. Adaugă o jumătate de avocado la masa de prânz şi, eventual, la cină. Acesta este sănătos şi foarte gustos. De asemenea, conţine grăsimi sănătose mononesaturate care îţi dau o foarte plăcută senzaţie de saţietete pe termen lung.

Consumă carbohidraţi. De regulă, toate dietele exclud carbohidraţii sau limitează drastic aportul lor. Dar carbohidraţii sunt cele mai săţioase componente alimentare. În plus, aceştia dau satisfacţie atunci când sunt mâncaţi scrie click.ro. Cheia este să-i alegi pe cei din legume, fructe şi cereale integrale sau unii carbohidraţi din aşa numitele alimente „albe”, cum sunt cartofii şi orezul care conţin amidon rezistent.

Mestecă gumă. Aceasta te poate ajuta să învingi senzaţia de foame. Mai ales guma mentolată are acest efect. Este foarte util dacă mesteci guma în perioadele foarte stresante ale zilei deoarece este o cale simplă prin care poţi ţine sub control senzaţia de foame.

Fă mişcare fizică. Există ideea preconcepută că mişcarea face foame. Până la un punct aşa este, dar este dovedit că oamenii care rămân activi şi fac mişcare consumă mai puţine alimente decât cei sedentari.

Consumă alcool în timpul mesei. Consumat între mese sau înaintea mesei, alcoolul stimulează pofta de mâncare, dar combinat cu nutrienţi, oricare ar fi aceştia, au un efect contrar şi te ajută să mănâci mai puţin. Soluţia este să bei alcool în timpul mesei şi niciodată între mese.


Distribuie
..