Aceste plante te scapă garantat de INSOMNIE

Distribuie

Vrei să dormi ca un bebeluş? Nu te repezi la raftul cu medicamente! Acestea pot avea efecte secundare neplăcute. Mai mult, somniferele dau şi dependenţă. Revista „Click! pentru femei” îţi propune să încerci mai întâi următoarele remedii naturiste.

Ceaiul de muşeţel e un bun sedativ

Dacă eşti agitată şi aţipeşti greu, ai coşmaruri şi te trezeşti mai obosită după ce ai dormit, încearcă să bei o jumătate de cană cu ceai de muşeţel înainte să te pui în pat,d scrie click.ro. Conţine uleiuri volatile care luptă împotriva stărilor de nelinişte şi reglează somnul. Toarnă 150 ml de apă fierbinte peste o lingură cu flori de muşeţel şi lasă să infuzeze 10 minute.

Infuzia de tei alungă nopţile albe

Florile de tei elimină tensiunea şi anxietatea şi au calităţi tranchilizante, fiind recomandate în special în momentele în care simţi că nu-ţi poţi stăpânii nervii. În caz de iritabilitate şi insomnie, este eficientă infuzia combinată, obţinută prin amestecarea extractului de tei rece cu cel cald. Pune la înmuiat trei linguriţe cu flori de tei în jumătate de cană cu apă rece. Lasă să stea aşa de dimineaţă până seara, apoi filtrează şi pune maceratul deoparte. Peste florile rămase toarnă o jumătate de cană cu apă clocotită şi lasă la infuzat 20 de minute, filtrează şi, după ce se răceşte, combină cele două preparate. Bea trei căni în fiecare zi, ultima seara.


Distribuie
..