6 lucruri pe care trebuie să le știi dacă bei cafea zilnic

Distribuie

Nu vă speriați, nu încercăm să vă determinăm să vă lăsați de băut cafele, dar înainte de a savura încă o ceașcă de cafea aburindă, ar trebui să știți câteva lucruri despre cum acest obicei vă afectează sănătatea.

1. Faptul că bei mai multă cafea pe zi nu te va face mai alert. Cantitatea minimă de cafeină, pentru a te energiza este conținută în 75 mg de cafea. Aveți grijă însă, ceea ce depășește 150 mg de cafea (două cești) devine dăunător pentru organism, deoarece…

2. Prea multă cafea are efecte negative asupra corpului. Exagerarea poate duce lasuprasolicitarea glandelor suprarenale, care au grijă să ne facă rezistenți la stres, iar prea multă cafea poate duce la exact opusul. De asemenea, cafeina în exces duce la o absorbție a nutrienților scăzută.

3. Cafeaua nu este bună pentru organsim, ci componentele sale sunt. Cercetătorii au descoperit că un consum echilibrat de cafea poate duce la reducerea riscului apariției diabetului de tip doi, bolii Parkinson și cancerului de ficat. De asemenea, are beneficii la nivel cognitiv, crescând atenția și concentrarea.

Cu toate acestea, se pare că nu cafeina este vinovată pentru aceste efecte, ci antioxidanții și mineralele din cafea. Astfel, vei obține aceleași beneficii dacă bei o ceașcă decofeinizată sau consumi nuci, semințe și ciocolată neagră.

4. Cafeaua instant nu este la fel de benefică precum cea proaspăt râșnită. Conținutul de cafeină dintr-o ceașcă de cafea instant (boabe de cafea prăjite, care au fost congelate sauuscate) este, în general, mai puțin în comparație cu cafeaua proaspăt preparată. Cercetările arată cum și conținutul de antioxidanți este, de asemenea, mai puțin în cafeaua instant.

5. Adaosul de zahăr din cafea poate face mai mult rău. Cum o cantitate prea mare de cafea suprasolicită glandele suprarenale, zahărul poate îngreuna un astfel de proces.

6. NU se bea cafea pe stomacul gol! Evită să consumi cafeaua înainte de micul dejun pentru că acesta irită stomacul. De asemenea, este indicat să bei un pahar cu apă înainte pentru a evita deshidratarea, de vreme de cafeaua este un diuretic.

euforia.tv.


Distribuie
..