5 remedii miraculoase pe bază de curcumă, care vă vor face să uitaţi drumul la farmacie

Distribuie

Curcuma este o plantă înrudită cu ghimbirul, rădăcinile căreia la fel servesc în calitate de condiment. Curcuma a ajuns în Europa şi America datorită marelui explorator Vasco da Gama. Din moment ce el a reuşit să ocolească Africa şi să ajungă în Indochina, de acolo au început să fie aduse o mulţime de condimente neobişnuite, care erau foarte preţioase la acea vreme.

Curcuma a ajuns în bucătăria noastră alături de piper, şofran şi chimion, cucerind un loc onorabil în lista de condimente. Proprietăţile folositoare ale curcumei sunt din ce în ce mai cunoscute, mai ales în ceea ce priveşte tratamentul şi prevenirea cancerului. Astăzi vă vom prezenta alte câteva reţete de remedii pe baza acestui condiment-minune.

REMEDII PE BAZĂ DE CURCUMĂ

preparing herbs powder for  traditional indian ayurvedic  massage

Curcuma poate fi utilă nu doar pentru slăbire, ci şi pentru curăţirea vaselor sangvine şi reducerea nivelului de zahăr în sânge. De asemenea e răspândită includerea acestui condiment într-o mulţime de adaosuri biologice active şi produse dietetice. Dar de ce să le cumpăraţi dacă le puteţi prepara de sine stătător?

Mod de preparare

Turnaţi un pahar de apă clocotită peste 1 linguriţă de praf de curcumă, un vârf de cuţit de piper roşu măcinat şi tot atâta shilajit şi amestecaţi bine. Consumaţi câte un pahar de mixtură de 3 ori pe zi cu o jumătate de oră înainte de luarea mesei.

Răceală

Există 2 reţete pe bază de curcumă destul de eficiente împotriva răcelii. Prima reprezintă o băutură caldă cu proprietăţi energizante şi antiinflamatorii.

Mod de preparare

Fierbeţi un pahar de lapte şi răciţi-l până la aproximativ 40 de grade. Adăugaţi o linguriţă de curcumă şi o linguriţă de miere de albine (preferabil de tei). Amestecaţi bine şi consumaţi de 3 ori pe zi cu o oră înainte de luarea mesei, sau la două ore după ce mâncaţi.

Cea de a doua reţetă vă vine în ajutor dacă aveţi angină. Puteţi prepara din curcumă un fel de antibiotic de acţiune locală, pe care e cel mai bine să-l utilizaţi după ce clătiţi bine gâtul.

Mod de preparare

Amestecaţi într-o linguriţă puţină miere de albine cristalizată şi puţin praf de curcumă. Ţineţi în gură acest amestec timp de cel puţin 5 minute. După această procedură nu trebuie să mâncaţi nici să beţi nimic timp de 2-3 ore, respectiv cel mai bine este să o faceţi înainte de culcare.

Arsuri, leziuni şi acnee

Curcuma are o acţiune vindecătoare asupra pielii, de aceea poate servi ca bază pentru bandaje şi măşti. Astfel de bandaje trebuie schimbate la fiecare 3 ore. De asmenea curcuma poate vindeca acneea dacă aplicaţi pe faţă o mască pe baza acestui condiment pentru 15 minute, după care să spălaţi pielea cu apă fiartă.

Mod de preparare

Puneţi 3-5 linguri de curcumă într-o cană de ceramică sau de sticlă. Stoarceţi în aceeaşi cană frunze de aloe până când se va forma o masă asemănătoare cu smântâna care să fie uşor de aplicat pe piele. Administraţi tot amestecul imediat după preparare.

Bomboane din miere de albine împotriva hipertensiunii

Această reţetă tradiţională va fi o adevărată salvare pentru oamenii ce suferă de hipertensiune arterială. Cu toate că reţeta este ceva mai complicată, merită tot efortul!

Ingrediente

  • 1 lingură de seminţe de in
  • 1 lingură de seminţe de susan
  • 1 lingură de mac
  • 1 linguriţă de curcumă
  • 2 linguri de miere de albine

Mod de preparare

Măcinaţi în râşniţă primele 4 ingrediente, după care adăugaţi miere de albine. Formaţi din masa obţinută 4-5 bomboane, care reprezintă porţia de 1 zi pentru tratamentul hipertensiunii. Pentru profilaxie e suficientă o bomboană pe zi.

Marele avantaj al remediilor pe bază de curcumă este că sunt naturale. Cu siguranţă că acest condiment nu vă poate dăuna în nici un fel. Străduiţi-vă să înlocuiţi perparatele farmaceutice cu cele făcute acasă.

sanatosi.com.


Distribuie
..