5 produse pe care NU trebuie să le consumi pe timp de VARĂ

Distribuie

În perioada caliculară este foarte important să ţii cont de regimul alimentar şi de produsele pe care le consumi, mai ales că vara nu fiecare produs poate fi păstrat în stare proaspătă pentru o perioadă mai lungă de timp.

Trebuie să fii foarte atent(ă) când faci cumpărături, mai ales dacă eşti convins de către vânzător că aceastea sunt proaspete. Îţi descoperim cinci produse pe care ar trebuie să le consumi mai puţin pe timp de vară.

Chifle cu brânză de vaci, smântână sau ecleruri
Pe timp de vară este de neobservat cum produsele din patiserie cu umplere de brânză, smântână sau ecleruri nu mai sunt proaspete. Prin urmare poţi să dai de un produs care, deşi are un termen de valabilitate încă activ, poate fi expirat.

Peştele
Tarabele cu peşti ar trebui să fie o zonă tabu în timpul verii. Chiar dacă vânzătorul confirmă insistent că are cel mai proaspăt peşte, mai bine să nu rişti. Dacă, totuşi ai o poftă enormă de peşte, te sfătuim înainte de a cumpăra să tragi o privire atentă la aspectul acestuia. Branhiile peştelui proaspăt trebuie să fie de culoare roşie, nu maro, ochii trebuie să fie clari şi luminoşi. De asemenea, nu ignora regulile atunci când selectarea pește afumat.

Produsele lactate
Aceste produse ar trebuie să fie cumpărate doar din magazin. Trebuie să ştii că brânză de vaci şi laptele resprezintă un mediul perfect pentru bacterii, de aceea ar trebuie să reduci din consumul de lactate, pe timpul canicular.

Ouăle
Căldura de asemenea, afectează în mod negativ acest produs pe care îl consumi foarte des. Pentru a depista dacă oul este proaspăt, în afară de termenul de valabilitate, poţi pune un ou într-un vas cu apă: dacă oul s-a dus la fundul vasului, atunci îl piţi consuma fără nicio grijă, în caz contrar aruncă-l la gunoi.

Racii
În niciun caz nu cumpăra raci dacă nu sunt vii.  Sună dur, însă aceştia trebuie fierţi de vii.

foto:mirfactov.com


Distribuie