5 motive EXCELENTE pentru a consuma OUĂ în fiecare zi! Efectele se văd IMEDIAT

Distribuie

Multă vreme, ouăle au avut o reputaţie proastă, în special din cauza temerilor că duc la creşterea colesterolului. În realitate, însă, studiile de specialitate au demonstrat faptul că oul are nenumărate beneficii pentru sănătate.

Singura condiţie este să fie consumat în cantităţi moderate.

Iată 5 motive pentru care oul se integreaza perfect într-o dietă sănătoasă.

1. Oul te ajută să faci copii sănătoşi

Gravidele care consumă ouă vor beneficia din plin de beneficiile unei substanţe conţinute de acestea – colina – o vitamină din categoria B, esenţială pentru dezvoltarea creierului fătului. De asemenea, colina diminuează riscul de apariţie a unor tulburări mintale la bebeluşi, precum demenţa, sau a sindromului Down.

2. Oul reduce pofta de mâncare

Un mic dejun bogat în proteine reduce pofta de mâncare pentru întreaga zi. Proteinele din ou creează senzaţie de saţietate, iar aceasta durează mai mult timp.

3. Oul îmbunătăţeşte reflexele

Un studiu recent a demonstrat că tirosina, un aminoacid pe care îl contine oul, contribuie la îmbunătăţirea reflexelor. Tirosina este de ajutor când conduci şi decizia instantă de a face sau a nu face ceva este diferenţa dintre a suferi sau nu un accident.

4. Oul reduce riscul de cancer

Antioxidanţii din ouă contribuie la reducerea riscului de a dezvolta diverse forme de cancer sau boli cardiovasculare. Oul gătit are acelaşi număr de antioxidanţi pe care îi are un măr.

5. Oul reduce tensiunea arterială

Proteinele din ou acţionează ca inhibitor al creşterii tensiunii arteriale şi astfel contribuie la micşorarea ei, acţionând după aceleaşi principii ca medicamentele speciale pentru hipertensiune.

sfatulparintilor.ro.

 


Distribuie
..