5 greșeli pe care să nu le faci atunci când prepari piure de cartofi

Distribuie

Este unul dintre cele mai rapide și gustoase preparate, perfect pentru o cină rapidă gătită în casă. Totuși, dacă nu vrei să dai greș la un fel de mâncare atât de banal, trebuie să ții cont de niște trucuri.

1. Nu speli cartofii înainte
Chiar dacă nu-i gătești cu tot cu coajă, ideal este să-i speli înainteîntr-o oală cu apă rece. Abia apoi să-i cureți și să-i pui la fiert.

2. Nu sărezi apa
Ca și pastele, cartofii absorb apa și sarea. Dacă vrei să le dai un gust delicios, este cel mai bun moment în care să-i sărezi.

3. Fierbi greșit cartofii
Dacă arunci cartofii tăiați cubulețe în apa care fierbe, riști ca aceștia să se facă la suprafață și să rămână cruzi în interior. Cel mai bine este să-i pui la fiert în apă rece. Apoi, cel mai bine este să-i fierbi la foc mic, astfel încât să se facă uniform.

4. Folosești unt topit
Untul trebuie adăugat direct în piure, astfel încât să se topească direct în compoziție.

5. Folosești lapte rece din frigider
Spre deosebire de unt, laptele trebuie sa fie călduț atunci când îl adaugi în piure pentru că, în caz contrar, răcește cartofii. Iar aceștia sunt gustoși doar când sunt proaspeți și fierbinți.

oanacuzino.ro


Distribuie