5 beneficii UIMITOARE ale conopidei! N-o să eviți să o cumperi

Distribuie

Conopida, membru al familiei cruciferelor, este una din legumele care ar trebui să fie în dieta ta. Conține o mulțime impresionantă de vitamine și minerale, pe lângă antioxidanți și fitochimicale.

Conopida este o legumă destul de versatilă, întrucât poate fi consmată în formă crudă, poate fi adăugată mâncarea gătită sau poate fi ingredientul unei salate.

Această legumă, datorită efectelor benefice pe care le oferă, poate fi considerată drept super-aliment. Iată cele mai remarcabile beneficii ale conopidei:

1. LUPTĂ CU CANCERUL

Conopida conține sulforafan – un compus sulfurat care luptă cu celulele stem neoplazice, conform unor studii. Prin urmare, este eficientă în încetinirea creșterii tumorale. Prin capacitatea conopidei de a distruge celulele stem canceroase, unii experți consideră consumul acesteia ca fiind crucial în manangementul cancerului în sine. De asemenea, se mai vehiculează și că o combinație între conopidă și un condiment cu conţinut de curcumin, cum ar fi turmericul, poate preveni cancerul de prostată.

2. ÎMBUNĂTĂȚEȘTE SĂNĂTATEA INIMII

Sulforafanul în această legumă are și alte întrebuințări, inclusiv pentru ameliorarea funcției renale și a valorilor tensionale. Și aici există oameni de știință care cred că acest compus sulfurat poate accelera metilarea ADN-ului, un proces la fel de important pentru normalizarea funcției celulare ca și expresia genică. Combinând aceste efecte, ameliorează sănătatea inimii.

3. PREVINE INFLAMAȚIA

Inflamația este un proces normal al sistemului imunitar. Totuși, uneori poate scăpa de sub control, mai ales dacă nu există o amenințare prezentă la moment. Din păcate, acest lucru poate duce la afectarea organismului, inclusiv la boli severe, cum ar fi cancerul sau AVC. Conopida conține substanțe anti-inflamatoare, inclusiv indol-3-carbinol (I3C), care poate preveni inflamația în stadii precoce.

4. DETOXIFIAZĂ CORPUL

Conopida ajută la câteva procese de detoxifiere din organism. Conține antioxidanți, care înlătură radicalii liberi de oxigen și, de asemenea, conține substanțe sulfurate pentru săvârșirea completă a proceselor detoxifiante. Glucozinolații din legume, activează enzimele care controlează acest proces.

5. ASISTĂ DIGESTIA

Conopida aduce un plus de fibre în dietă care promovează o digestie bună. Sulforafanul din această legumă de asemenea conferă beneficii sistemului digestiv, protejînd bariera de mucus a stomacului. Acest lucru este realizat prin împiedicarea dezvoltării bacteriilor Helicobacter Pylori, astfel realizând prevenția unor boli și afecțiuni.

Conopida este cunoscută mai bine pentru proprietatea sa de luptă contra cancerului, dar, de asemenea, conține antioxidanți și alte substanțe care pot să te ajute chiar să slăbești. Ea este, fără îndoială, unul dintre cele mai sănătoase produse pentru beneficiile pe care le oferă.

sanatos.tv.


Distribuie
..