4 alimente ce îmbunătăţesc DIGESTIA şi protejează stomacul

Distribuie

Alimentele pe care le consumăm au un impact considerabil asupra digestiei şi a stomacului. Ca să ai o digestie bună şi să nu te doară stomacul, trebuie să introduci câteva alimente în regimul tău zilnic.

Potrivit specialiştilor, este uşor să ne dăm seama când am mâncat prea mult, deoarece simţim un disconfort. Ca să nu te mai confrunţi cu un disconfort digestiv trebuie să ştii ce alimente să consumi pentru o digestie perfectă.

Iată care sunt acestea:

1. Perele

Sunt o sursă foarte importantă de fibre care au un rol benefic pentru sănătatea digestivă.

După consumul de pere, bsorbţia nutrienţilor este mai bună, riscul de a suferi de boli intestinale este unul foarte mic, iar problemele cu greutatea vor dispărea.

2. Iaurtul

Alege cu atenţie un iaurt de calitate şi consumă-l, deoarece este un real ajutor pentru digestie, îmbunătăţeşte sistemul imunitar şi ne apără de infecţii ale tractului digestiv. 

3. Prunele uscate

Patru-cinci prune uscate conţin maximum 100 de calorii, prin urmare poţi să apelezi la ele ca gustare oricând simţi nevoia de ceva dulce.

Astfel vei stimula şi tranzitul intestinal, deoarece sunt recunoscute ca fiind de un real folos pentru persoanele care suferă de constipaţie. 

4. Ceaiul de muşeţel
Este recomandat să consumi o ceașcă cu ceai de muşeţel călduţ, la o jumătate de oră după ce ai mâncat, deoarece te va ajuta la digestie. 

 


Distribuie
..