3 COCKTAIL-URI pentru o petrecere de vară. Descoperă REŢETELE băuturilor răcoritoare
O petrecere de vară trebuie să ţi se întipărească pentru totdeauna în memorie. Pentru aceasta e nevoie să ai alături cei mai apropiaţi prieteni, o atmosferă de distracţie şi bineînţeles cocktailuri fabuloase.
Dacă de obicei obişnuieşti să serveşti la party-uri doar vin sau bere, sezonul estival te impune să încerci ceva mai picant şi îndrăzneţ. Îţi propunem trei băuturi exotice care vor da tonul distracţiei. Iată cum să le prepari:
Royal Blush
Un Royal Blush este un cocktail dulce şi răcoritor.
Ingrediente:
– 1 linguriţă cireşe piure.
– 3 linguri vodka.
– 1 1/2 linguri de suc proaspăt de lime.
– 1 lingură de sirop simplu.
– 5 frunze de mentă proaspete.
– 1 cană de cuburi de gheaţă.
– 1/4 pahar de vin spumant sec, refrigerat.
Cum îl prepari?
1. Pentru a face piure de cireşe, amestecă o cană de cireşe congelate şi 2 linguri de apă.
2. Adaugă amestecul de cireşe la un pahar de martini refrigerat.
3. Într-o cocktail shaker, combină vodka, suc de lămâie, sirop.
4. Rupe frunzele de mentă şi adăugă-le în shaker. Adaugă gheaţa şi agită energic timp de aproximativ 15 secunde. Strecoară în paharul de martini, încet, astfel încât să nu deranjezi amestecul de cireşe. Acoperă cu vin spumant şi serveşte.
El Diablo
Băutura El Diablo este un pic mai puternică.
Ingrediente:
– 1 cană de cuburi de gheaţă.
– 1/4 ceaşcă Tequila.
– 6 linguri de ghimbir.
– 1 linguriţă crème de cassis (băutură).
– 1 lime.
Cum îl prelari?
1. Ia un pahar şi combină gheaţă şi tequila.
2. Toarnă bere de ghimbir.
3. Tatoarnă încet crème de cassis.
4. Stoarce lămâie peste, apoi pune gheaţa în băutură şi serveşte.
Blood and Sand
Ingrediente:
– 1/4 ceaşcă de Scotch.
– 2 linguri de vermut dulce.
– 1 Orange Bitter (băutură).
– 1 cană de cuburi de gheaţă.
– 1/4 ceaşcă de cireşe.
– 3/4 ceaşcă de suc de portocale.
– 2,5 grame Versa-Whip (ingredient natural, bazat pe proteine vegetale).
– 1/2 grame de gumă xantan.
Cum îl prepari?
1. Iniţial, fă spuma de portocale: Într-un bol mediu, combină suc de portocale, Versa-Whip şi gumă xantan. Foloseşte un mixer pentru spumă.
2. Se amestecă împreună Scotch, vermut, bitter, şi gheaţă.
3. Se strecoară într-un pahar de cocktail de sticlă şi se acoperă cu cireşe şi spumă de portocale.
foto:e-feminin.ro