Cura de detoxifiere după sărbători! Ce recomandă specialiștii

Distribuie

Mâncărurile prea grase, prăjiturile, cărnurile consumate zilele acestea, aportul redus de fibre, legume și fructe sunt cauze ale simptomelor de oboseală pe care le resimțim în această perioadă.

Pe perioada sărbătorilor, organismul nostru a asimilat o mare cantitate de toxine prin alimentele pe care le-am consumat. O altă sursă de toxine este mediul poluant în care trăim. Asimilăm toxine prin aer, apă, mâncare.

Depozitarea tuturor acestor substanțe determină încetinirea metabolismului, împiedică oxigenarea sângelui și „ajută” la asimilarea de țesut adipos. Există o serie de simptome care ar trebui să ne îngrijoreze, cum ar fi: durerile de cap, amețelile, somnolența, apatia, oboseala, balonările, problemele digestive.

Soluția este o cură de detoxifiere a organismului. Aceasta ar trebui făcută măcar o dată pe an și perioada propice este la începutul primăverii, recomandă specialiștii.

Se începe prin a bea în fiecare dimineață și seara un pahar cu apă plată, la temperatura camerei, în care se adaugă sucul unei jumătăți de lămâie amestecat cu o linguriță de miere. La micul dejun se poate mânca, de exemplu, orez cu lapte (de soia), pâine prăjită cu miere sau marmeladă (făcută în casă, fără conservanți), lapte cu cereale integrale, fructe. Se mai poate încerca și pentru varianta: supă de legume, spanac cu orez fiert, piure sau tocăniță din legume (dovlecei, conopidă, broccoli, cartofi), fructe.

La cină se poate opta pentru cartofi copți sau fierți, salate de legume, spaghete din făină integrală cu legume, fructe.

În timpul acestui regim de detoxifiere se recomandă și practicarea unor activități fizice de intensitate medie care să stimuleze metabolismul și activitatea limfatică: plimbările în aer liber, alergările ușoare, cele cu bicicleta sau cu rolele, orice înseamnă mișcare.

libertatea.ro.


Distribuie
..