Vrei să scapi de burtă şi nu reuşeşti? Iată unde greşeşti

Distribuie

Te chinui cu tot felul de metode pentru a da jos burta? Apelezi la exerciţii care mai de care mai grele pentru a avea un abdomen plat? Ei bine, ar trebui să ştii că există alţi factori foarte importanţi pe care dacă nu-i respecţi nu vei scăpa niciodată de grăsimea de pe abdomen.

Grăsimea de pe burtă începe să se acumuleze când nivelul de cortizol din organism este crescut.

Nivelul de cortizol se ridică în principal din cauza stresului şi atunci este distrusă aproape în totalitate masa musculară, lucru ce duce la sporirea depozitării de grăsime, scrie lyla.ro.

În acest caz, poţi face cât de multe abdomene vrei tu că tot nu vei scăpa de grăsimea de pe burtă.

Însă, există trei paşi care te vor ajuta să obţii rezultate incredibile. Toţi aceşti paşi presupun scăderea nivelului de cortizol şi întărirea musculaturii abdominale, reuşind să scapi de grăsimea de pe burtă.

1. Dormi mult noaptea

Dacă nu te odihneşti temeinic noaptea, bioritmul tău este afectat. Vei ajunge astfel să mănânci mai mult şi să îţi fie modificată producţia de hormoni, lucru ce va duce la creşterea nivelului de cortizol.

Pentru a evita acest lucru trebuie să dormi minim 6, maxim 7 ore pe noapte. Nu te trezi, dacă poţi, mai devreme de ora 05.00.

2. Nu face exerciţii de anduranţă

Cele mai bune exerciţii pentru a da jos grăsimea de pe abdomen sunt cele care combină exerciţiile anaerobe cu cele aerobe. Asta înseamnă că prin astfel de exerciţii vei reuşi să întăreşti musculatura abdominală şi să transpiri destul de mult pentru a da jos grăsimea.

Totodată trebuie să ştii că este important să execuţi exerciţii rapide şi scurte, în serii de câte maxim 25, care să îţi solicite mai multe grupuri musculare pentru a regla chimicalele produse de organismul tău.

3. Renunţă la zahăr

Zahărul este duşmanul tău! Ca să scapi de grăsime, este important să ai o dietă în proporţie de 80% sănătoasă. Înlocuieşte zahărul din dietă cu alimente bazate pe proteine şi vitamine şi vei rămâne surprinsă de rezultate. Când ai chef de ceva dulce, ia doar o linguriţă de miere!

 


Distribuie
..