Vinul ar putea ajuta la SLĂBIT! Iată DE CE

Distribuie

Vinul ar putea ajuta la slăbit, spun studiile recente. Cercetătorii de la University of Washington au descoperit că o substanță găsită în compoziția vinului ar putea ajuta la arderea grăsimilor în exces. Și ce ar putea fi mai minunat decât o dietă cu vin?

Dacă recent s-a descoperit că vinul te ajută să gândești mai clar, acum avem un nou motiv să adorăm această poțiune magică (de parcă nu aveam destule!). Studiul citat de GLAMOUR Paris a relevat că vinul ar putea ajuta la slăbit, băut într-o cantitate moderată (două pahare), în cel mai bun moment al zilei: noaptea.

Cum poate vinul să ajute la slăbit?

Veștile sunt atât de bune, încât e greu de crezut că vinul poate ajuta la slăbit, însă iată cum funcționează. Această băutură conține o substanță numită resveratrol, un tip de polifenol (antioxidant) găsit în struguri. Această substanță face posibilă transformarea „grăsimii albe” în „grăsime bej”, cea din urmă fiind un tip de grăsime mai ușor de eliminat din organism. „În fructe, polifenolul crește expresia genelor, ceea ce îmbunătățește oxidarea grăsimilor dietare, astfel încât organismul să nu fie supraîncărcat”, explică profesorul Min Du. „Acestea transformă grăsimea albă în grăsime bej, ceea ce duce la arderea grăsimilor și menținerea corpului în formă, dar și la prevenirea obezității și disfuncției metabolice”, spune Du.

Ne-am pus totuși o întrebare: dacă polifenolul se găsește în struguri, nu ar fi mai simplu să mâncăm fructul, în loc să bem vinul alcoolizat, alcoolul fiind foarte bogat în calorii? Totuși, profesorul Min Du insistă asupra faptului că această substanță rezistă foarte bine procesului de producere a vinului. Concluzia este simplă: vinul ar putea ajuta la slăbit, așa că tot ce rămâne de zis este: Santé!

glamour.ro


Distribuie
..