Un corp frumos şi o minte relaxată! Beneficiile practicilor YOGA pentru femei

Distribuie

Unii fac greşeala să confunde practicile Yoga cu exerciţiile fizice sau cu simpla meditaţie. Ei nu sunt informaţi sau pur şi simplu nu-şi dau seama că Yoga este mai mult decât atât, este un mod de a-ţi îngriji concomitent şi sistematic atât corpul, cât şi spiritul şi mintea. Vezi mai jos ce înseamnă de fapt Yoga.

Femeia modernă are nevoie de ceva care să-i menţină armonia întregii făpturi, menţinând o sănătate perfectă, un corp frumos, o minte relaxată şi spiritul descărcat de gânduri şi obsesii, scrie ziare.com

Stres şi oboseală

Stresul şi oboseala fac parte din acele stări cărora de cele mai multe ori nu le dăm atenţie în viaţa de zi cu zi. 

În ce priveşte stresul, acesta este pentru cei mai mulţi ceva intermediar între oboseală şi enervare, deşi fenomenul are o complexitate mai mare şi exercită multă influenţă asupra sănătăţii femeii, a stării de spirit şi a calităţii de a fi placută în societate.

Femeia are nevoie să fie apărată de oboseală şi stres, nu numai pentru bunele raporturi cu societatea şi cu partenerul ei de viaţă, dar în mare măsură pentru educaţia corectă a copiilor şi pentru apropierea sufletească de ei. Mama este cea care, prin comportarea ei, determină formarea emoţională a copilului.

De altfel, numeroase teste au demonstrat că mamele care şi-au făcut un mod de viaţă din principiile Yoga au avut copii sănătoşi şi ageri.

Yoga ne învaţă să respirăm

Omul trăieşte din mâncare şi respiraţie. Întreaga noastră viaţă are la bază ritmurile: inima bate ritmic, alternăm somnul şi veghea în funcţie de zi sau noapte, organismul cere hrană ritmic. Abordând ritmul corect al respiraţiei, facem ca acesta să concorde cu alte ritmuri ale organismului.

Cei care au ajuns să adopte ritmul potrivit în cadrul exerciţiilor Yoga, ştiu să-l păstreze necontenit, în timpul oricăror activităţi şi chiar în timpul odihnei, iar rezultatul se cunoaşte în acea stare generală.

Autocontrolul întregului corp

Foarte puţini ştiu să-şi controleze propriul corp şi cei mai mulţi se lasă să-i controleze corpul pe ei. A-ţi controla corpul înseamnă în primul rând să-ţi cunoşti starea de încordare sau de relaxare a muşchilor şi să influenţezi această stare în funcţie de voinţa ta.

În al doilea rând, înseamnă să-ţi ţii sub control starea emoţională, să n-o laşi să te subjuge nici în momentele cele mai dificile, păstrând acea stăpânire de sine care adesea ne părăseşte tocmai în momentele de încordare, când avem mai multă nevoie de ea.

Meditaţia Yoga ne învaţă acest exerciţiu aşa cum niciun alt procedeu şi nici o altă practică medicală sau paramedicală n-o reuşesc, iar de multe ori nici n-au încercat-o.

Silueta

Urmărind menţinerea permanentă a echilibrului vital, Yoga este un sistem care se adresează şi sănătăţii fizice. Alternând relaxarea cu exercţiile fizice, sistemul asigură acel echilibru perfect pe care aparaţele fitness n-au cum să le realizeze în toată complexitatea lui.

Faptul că exerciţiile fizice sunt astfel concepute, încât să antreneze toţi muşchii corpului în mişcări coordonate, determină din partea organismului o reacţie echilibrată a organelor interne care preiau şi prelucrează alimentele.

În plus, Yoga normalizează circulaţia sângelui, asigurând nu numai un organism sanătos, dar şi sănătatea echilibrată a epidermei, deci o înfăţişare plăcută.

Singurul dezavantaj al sistemului este acela că rezultatele nu apar imediat, ca la un antinevalgic, unde prospectul te asigură că într-o jumătate de oră scapi de durerea de cap. Ca să obţii rezultate, trebuie să ai încredere, răbdare şi să manifeşti perseverenţă. 


Distribuie
..