Uită de dietă! Metoda de ultima oră prin care slăbeşti RAPID doar prin masarea feţei

Distribuie

Un studiu efectuat recent de Şcoala medicală de la Harvard a demonstrate ca stimularea anumitor puncte ale feţei, precum fruntea şi bărbia, prin lovirea uşoară cu degetele, favorizează pierderea în greutate. Mai mult, efectele acestei proceduri par a fi de durată.

Prin aceste miscari se stimuleaza  activitatea amigdalei, regiunea creierului care controlează secreţia de cortizol, „hormonul stresului”, asociat cu creşterea poftei de mâncare şi de dulciuri, potrivit libertatea.ro.

Principalii adversari ai pierderii în greutate pentru persoanele care urmează o cură de slăbire nu sunt ciocolata şi cartofii prăjiţi, ci „mâncatul emoţional”, se arata in cartea „The Tapping Solution for Weight Loss and Body Confidence”, de Jessica Ortner. Din pacate, dietele de slăbire tradiţionale nu au efecte pe termen lung, iar mai bine de sfert dintre persoanele care urmează o astfel de cură iau la loc in greutate de obicei mai mult apoi.

Explicatia e foarte simpla: aceasta metoda de slăbire declanşează mecanisme psihice pentru inhibarea senzaţiei de foame.

Tehnica propusa presupune lovirea uşoară a anumitor puncte de acupresopunctură de la nivelul feţei şi al corpului, ce determină dispariţia poftei necontrolate pentru alimente nesănătoase.

Se mai numeste „tehnica eliberării emoţionale” si consta in lovirea cu degetele a anumitor puncte ale corpului.  Metoda a fost dezvoltată în anii ’70 si a aparut in cabinetele psihologilor.

In nsusutinerea acestei idei au intervenit si oamenii de ştiinţă care afirmă că fruntea, bărbia şi clavicula sunt zonele pe care oamenii le masează instinctiv când sunt expuşi unor situaţii stresante.

Astfel, stimularea acestor puncte prin lovirea uşoară cu degetele reduce nivelurile de cortizol, fapt ce determină scăderea poftei de mâncare şi pierderea în greutate.


Distribuie
..