Top 10 legume pentru o DIETĂ eficientă şi SĂNĂTOASĂ

Distribuie

Dacă vrei să fii sănătoasă trebuie să ai o alimentație pe măsură. Mai jos vei descoperi cele mai bune 10 legume, pe baza cărora ar trebui să-ți alcătuiești dieta zilnică. Consumă zilnic 8 porții de legume pentru ca imunitatea organismului tău să fie optimă, iar tu să fii mai slabă şi perfect sănătoasă.

Tomată (roșie)

Deși sunt fructe, majoritatea le consideră legume și le consumă crude, în salate, dar și ca suc, pastă, etc. Sunt bogate în vitaminele A și K care mențin tensiunea arterială la nivelul optim, potrivit femina.rol.ro

Broccoli

Oferă o super-imunitate, luptând împotriva multor boli (cancere, gripe, răceli) datorită vitaminei C antioxidanților pe care îi conține.
Varză de Bruxelles

Această legumă este foarte bogată în fibre, vitamina B9, C, K, potasiu, acizi grași omega-3.

Morcov

Antioxidanții conținuți de morcov mențin sănătatea părului, pielii și ochilor.

Sparanghel

Este o legumă foarte potrivită femeilor gravide datorită fibrelor și vitaminelor care mențin sănătatea inimii și a intestinului gros.

Cartof dulce

Bogat în fibre, în vitaminele A, C și în mineralele fier, mangan, cartoful dulce este un promotor de succes al digestiei sănătoase.

Vânătă

Este singura legumă care conține antioxidantul Nasunin, care protejează celulele creierului de deteriorare, evitându-se, astfel, afecțiuni precum accidentele vasculare cerebrale, demența, Alzheimer-ul, etc.

Ardei gras

Indiferent de culoare, ardeiul gras este bogat în antioxidanți și acid folic, prevenind cancerul.

Spanac

Cei 13 flavonoizi conținuți de spanac luptă împotriva bolilor de inima, cancerului și osteoporozei.

Ceapă

Datorită peptidelor și vitaminelor conținute, imunitatea ta se va îmbunătăți simțitor în cazul în care ceapa va face parte din dieta ta zilnică.

 


Distribuie
..