Sporturi de iarnă ca te vor ajuta să arzi eficient caloriile

Distribuie

În timpul iernii mulţi oameni renunţă la sport. Perioada de frig este un prilejul ideal de a încerca un nou sport care te va menţine în formă şi mai mult decât atât, va aduce beneficii variate întregului organism. Iată pentru ce sporturi poți opta ca să te menții în formă.

Patinajul

Este un sport ce implică o varietate de exerciţii şi mişcări care cresc rezistența corpului și îmbunătățesc echilibrul, flexibilitatea şi cordonoarea.

Patinajul este, de asemenea, şi o modalitate de eliberare a stresului şi de redobândire a echilibrului emoţional, cercetările dovedind beneficiile de ordin mental pe care acest sport le aduce.

Mai mult decât atât, patinajul întăreşte şi modelează muşchii inferiori ai corpului şi ajută la arderea rapidă a caloriilor. După numai 30 minute de stat pe gheață vei arde aproximativ 252 calorii.

Schiatul

Acest sport implică activitatea tuturor muşchilor corpului, asigurând dezvoltarea armonioasă a celor abdominali şi ai picioarelor.

De asemenea, schiatul îmbunătăţeşte gradul de oxigenare al țesuturilor corpului şi măreşte capacitatea plămânilor, iar datorită temperaturii scăzute organismul lucrează  de două ori mai intens pentru a-şi păstra căldură.

În funcţie de nivelul de intensitate şi greutatea corporală, în timpul a 6 ore de schiat, organismul poate arde până la 3000 calorii şi pierde până la 5 kilograme într-o săptămână. În plus, cercetările au dovedit că schiatul întărește imunitatea și ameliorează stările depresive.

Snowboarding-ul

Este un sport intens ce presupune schimbări rapide de direcţie, ajutând astfel la menţinerea flexibilităţii şi echilibrului. Snowboarding-ul este mai uşor de învăţat decât schiatul, întăreşte în special grupele inferioare de muşchi şi cei abdominali, iar o oră de astfel de distracţie pe pârtie ajută la arderea a 450 de calorii.

Practicarea acestui sport s-a dovedit a avea multiple beneficii cardiovasculare şi de reducere a anxietăţii. Astfel, organismul eliberează endorfine, substanţele corpului responsabile pentru fericire şi bună dispoziţie, întreţinând sănătatea mentală prin reducerea nivelului de stres


Distribuie
..