Soluţii şi EXERCIŢII pentru a scăpa de vergeturile de pe sâni. VIDEO

Distribuie

Lipsa elasticităţii pielii, combinată cu depunerea câtorva kilograme, este mediul perfect pentru apariţia vergeturilor, iar una dintre cele mai deranjate zone ale corpului pe care apar acestea, sunt sânii. Fie că s-au îngrăşat într-o anumită perioadă de timp, fie că au apărut pe fondul sarcinii, fie că pielea nu este suficient de hidratată, odată apărute – femeile nu mai ştiu cum să facă să scape de ele sau, cel puţin, să le ascundă.

Roşiatice, mai late sau înguste, de culoare albă sau chiar maronii, vergeturile sunt un defect care deranjează vizual multe dintre femei. Mai mult, vergeturile apar aproape la toate femeile, la un moment dat în viaţă, scrie lyla.ro.

Însă vergeturile de pe sâni generează mai multe complexe decât cele apărute în alte zone, fiindcă limitează inclusiv alegerile vestimentare ale unei femei şi generează un sentiment de ruşine în momentele intime.

Există totuşi căi de a scăpa de vergeturile de pe sâni!

Regula de aur pentru a diminua crăpăturile de pe piele este o bună hidratare. Acest lucru implică un consum ridicat de apă în fiecare zi, peste doi litri – dacă se poate, dar şi hidratare prin folosirea diverselor creme. Chiar şi femeile care nu-şi simt pielea uscată ar trebui să folosească loţiunile de corp pentru a preveni deshidratarea.

Însă nu este suficient să bei apă şi să speri să-ţi treacă vergeturile. Există loţiuni speciale care ajută la atenuarea aspectului neplăcut.

Uleiul din germeni de grâu – este un remediu pe care orice femeie şi-l poate face în casă şi este foarte eficient. Hidratează pielea în profunzime şi diminuează vergeturile indiferent de zona în care au apărut.

Acidul glicolic – acesta este, de fapt, un acid alfahidroxid care acţionează asupra pielii într-o manieră complexă, rezultatul final fiind o adevarată “şlefuire” a straturilor superficiale în care-şi fac apariţia majoritatea vergeturilor.

Cu cât tratamentul este mai îndelungat, cu atât şi efectul de netezire este mai vizibil. Pe piaţă, mai ales în categoria dermato-cosmeticelor, există lapte de corp glicolic. Pentru un efect sporit, sunt indicate şi suplimentele cu vitamina C, administrate în aceeaşi perioadă cu folosirea cremei cu acid glicolic.

Tratamentele cu laser – acestea sunt cele mai eficiente în îndepărtarea vergeturilor, dar sunt şi costisitoare, şi dureroase.

Uleiul de măsline şi crema de gălbenele sunt cele mai bune soluţii ieftine de prevenire a vergeturilor în timpul sarcinii. Pentru că o femeie gravidă are numeroase restricţii în ceea ce priveşte folosirea anumitor cosmetice, ca sa nu afecteze în vreun fel fătul, alternative ideale sunt ulei de măsline extravirgin sau crema de galbenele.

Chiar dacă ambele sunt uleioase şi dense, s-a constatat că femeile însărcinate care au folosit zilnic ulei de măsline sau cremă de galbenele au mult mai puţine vergeturi, în unele cazuri chiar deloc, comparativ cu femeile care au folosit alte produse de hidratare a pielii în timpul sarcinii.

Iată exerciţii care vă vor ajuta să preveniţi şi să scăpaţi de vergeturile de pe sâni:

 


Distribuie
..