Semnele care îţi arată că DIETA ta este nepotrivită

Distribuie

Dietele apar aproape săptămânal, promițând că, dacă le urmezi, vei avea cele mai bune rezultate în cel mai scurt timp posibil, ba mai mult, vei fi și foarte sănătoasă. Unele diete pot provoca o serie de efecte secundare, de la respirația urât mirositoare și urinare frecventă, până la încetinirea metabolismului și oboseală. Vezi regulile de aur după care trebuie să te conduci, dacă vrei să slăbeşti sănătos.

1. Este prea restrictivă

Diete ar trebui să fie restrictive, nu? Ei bine, da și nu. O dietă sănătoasă presupune reducerea numărului de calorii consumate și auto-disciplină. Dar, o dietă care are prea multe reguli, aduce și multe probleme. Restricțiile alimentare extreme sunt semnul distinctiv al unei diete greșite. Nu trebuie să renunți complet la alimentele preferate, deoarece acest lucru îți poate intensifica poftele. De aceea, aceste diete, cum ar fi Atkins sau raw-vegan au rata de abandon mult mai mare decât dieta mediteraneană, care lasă loc varietății, potrivit fitness-nutritie.ro

2. Sunt interzise categorii întregi de alimente

Interzicerea unor categorii de alimente, sau mai rău, a unor macronutrienți (glucide, lipide, proteine), te poate da gata foarte repede. Aceste diete elimină nutrienții necesari funcționării optime a organismului. Creierul și mușchii au nevoie de carbohidrați. De aceea, dietele sărace în carbohidrați provoacă slăbiciune, iritabilitate, lipsă de concentrare.

3. Este opusul a ceea ce faci de obicei

Oamenii încep de multe ori o dietă, în disperare de cauză. Se simt vinovați pentru ceea ce au mâncat de-a lungul timpului și vor o schimbare totală. Dar, aceste obiceiuri nu s-au format peste noapte, așa că nu ne putem aștepta la o inversare bruscă. Micile schimbări te vor ajuta să te schimbi, așadar, începe lent, redu dimensiunile porțiilor, înlocuiește unele alimente, de exemplu pâinea albă cu pâinea integrală, iaurtul cu fructe cu iaurtul degresat, etc.

4. Îți dă mari bătăi de cap

Nu alege o dietă care necesită muncă intensivă în bucătărie pentru prepararea rețetelor. De asemenea, nu alege o dietă care are la bază alimente greu de procurat sau foarte scumpe. Nu cred că îți dorești să pierzi toată ziua căutând aceste alimente și apoi gătind rețete complicate.

5. Se bazează pe produse-minune

Nu te încrede în alimentele deja gătite și frumos ambalate sau pastilele-minune. Producătorii acestora vor doar să te facă să uiți de alimentele sănătoase de care ai nevoie cu adevărat și să apelezi la serviciile lor. Marketing pur.

Cele mai multe diete nu sunt create pentru a-ți schimba stilul de viață, ci pentru a pierde repede în greutate și a te convinge că funcționează. Așadar, ai grijă să nu cazi în capcană!

 


Distribuie
..