Secretele care te ţin în formă PERFECTĂ, fără efort sau risipă de timp

Distribuie

Sănătatea noastră este generată de pofta de viaţă a fiecăruia. Iar cum ne simţim, porneşte de la cap. Iată câteva psihotrucuri care te vor învăţa să faci loc bucuriei şi armoniei în viaţa ta.

1. Nu sări din pat când sună deşteptătorul.

Stai câteva minute în patul cald, cu ochii închişi, şi gândeşte-te la ceva plăcut sau la ce ţi se va întâmpla peste zi. Într-un asemenea moment îţi aduni cel mai bine gândurile.

2. Preţuieşte clipa acum.

Cei care se tem de ziua de mâine se îmbolnăvesc mai uşor şi sunt mereu trişti. Singurul moment în care fericirea depinde de tine este cel de acum.

3. Fii propriul tău medic.

Frecvent, în spatele suferinţelor fizice se ascund suferinţe sufleteşti.  De aceea, e bine ca atunci când te îmbolnăveşti, să te gândeşti ce te apasă.

4. Descoperă copilul din tine.

Deşi suntem oameni maturi şi avem lucruri şi probleme serioase de rezolvat, de fapt, trebuie să învăţăm de la copii.  Ei se trezesc cu zâmbetul pe buze, fără teama de ceea ce îi aşteaptă, râd cu poftă, plâng, îşi arată sentimentele fireşti.

5. Nu te teme de bătrâneţe.

Tinereţea este o stare de spirit. Dacă îţi păstrezi curiozitatea şi nu te izolezi, bătrâneţea poate fi la fel de plăcută ca orice altă etapă a vieţii.

6. Aminteşte-ţi în fiecare zi că viaţa e minunată.

Oricât de ocupată ai fi, găseşte în fiecare săptămână câteva ore în care să faci altceva. Să te întâlneşti cu prietena ta de suflet, să te plimbi prin parc, sau să te duci la un film.

7. Implică-te, şi ajută-i pe ceilalţi.

Implică-te în ceea ce se întâmplă în jurul tău, ajută măcar un om aflat în suferinţă, chiar dacă este un străin, şi vei vedea că te vei simţi mult mai bine.

8. Oferă-ţi în fiecare zi, zece minute de linişte.

Trăim într-un ritm din ce în ce mai alert şi mai stresant.  Puterea de a merge mai departe nu ne-o dă decât liniştea interioară.

9. Fii cea mai bună prietenă a ta.

Ca să fii acceptată şi iubită de cei din jur, trebuie să te accepţi tu aşa cum eşti, şi cu defecte, şi cu calităţi.


Distribuie
..