Scapă RAPID de toxine şi menţine-ţi tinereţea

Distribuie

Din când în când, e bine să ne “privăm” organismul de alcool, cafeină, nicotină, precum şi de aditivii alimentari, respectiv emulsificatorii, conservanţii şi coloranţii conţinuţi de produsele semipreparate.

Pierderea vitalităţii, apariţia celulitei, tenul încărcat, balonarea, ca să nu mai vorbim de migrene, oboseli cronice, stres şi alergii, toate acestea sunt, în majoritatea cazurilor, semnele unei alimentaţii greşite, cu un conţinut mare de substanţe sintetice.

De altfel, specialiştii recomandă cura de detoxificare şi pentru tratarea mai multor afecţiuni, nu numai pentru combaterea balonării şi a stresului. Dar, în cazul în care eşti sub tratament sau suferi de vreo boală, consultă-ţi medicul de familie înainte de a începe o astfel de cură.

Lichidele şi fructele sunt de bază

Cel mai bun moment pentru o astfel de cură este sfârşitul de săptămână, când se presupune că ai mai puţine griji şi probleme de rezolvat. Se impune ca, în acest interval, să fumezi mai puţin şi să reduci consumul de cafea şi alcool. Altfel, efectele pozitive vor fi mai puţin evidente.

Prima zi

Primul lucru pe care trebuie să-l faci după ce te trezeşti este să bei un pahar mare cu apă, în care ai stors zeama de la o lămâie mijlocie. Apoi, din oră în oră, bea câte un pahar mare cu apă plată. La micul dejun, la pâanz şi seara, mănâncă la discreţie salată de fructe, cu mere şi portocale din belşug – eventual şi alte fructe, în funcţie de sezon. De asemenea, bea cât mai multe ceaiuri de plante.

A doua zi

Acelaşi regim ca în prima zi, numai că, la micul dejun şi la prânz, poţi adăuga seminţe de susan şi de floarea soarelui.

Seara, mănâncă uşor: carne de pui la grătar, cu legume verzi, fierte sub presiune sau prăjite în vase din tefal, fără ulei. Dacă a mai rămas ceva din salata de fructe deja preparată, o poţi consuma ca desert.

Sucurile naturale

O altă metodă de eliminare a toxinelor, foarte populară printre frumoasele de la Hollywood, este ca, timp de 24 sau 48 de ore, să bei numai suc de fructe şi/sau de legume.

Pectina, un compus organic conţinut de aceste sucuri naturale, ajută la curăţarea traiectelor digestive. Cele mai eficiente sunt sucurile de portocale, mere, grepfrut, lămâi (în general, fructele zemoase).

Dintre legume, cele mai indicate sunt cele cu frunze verzi, cum ar fi ţelina, sfecla sau spanacul, deoarece conţin multă clorofilă. Singura condiţie este ca aceste sucuri să fie consumate în cel mult 24 de ore de la prepararea lor, pentru că îşi pierd valoarea nutritivă destul de repede.

Numai rezultatele contează!

Cura de detoxificare poate fi însoţită de apariţia unor pete pe piele, de dureri de cap şi de emanarea unui miros uşor neplăcut, semn că se elimină impurităţile din organism.

Uscarea tenului, migrenele, oboseala, iritabilitatea, greţurile sunt urmări fireşti, nu şi obligatorii; prin urmare, nu te speria. Important este să te concentrezi asupra efectelor benefice ale acestei cure: te vei simţi plină de energie, iar apoi pielea ta va străluci, pur şi simplu!

Eliminarea toxinelor – măcar o dată pe lună, timp de 24 de ore – este un lucru benefic pentru organismul tău.

Cum pot să mă las de fumat?

Până la posibile afecţiuni precum cancerul, fumatul cauzează vasoconstricţia (micşorarea) vaselor capilare faciale, ceea ce îngreunează circulaţia oxigenului la nivelul pielii.

Acest lucru conduce la îmbătrânirea prematură a tenului şi la apariţia unor riduri verticale în jurul gurii şi al ochilor. Nici o femeie nu îşi doreşte aşa ceva! După ce te-ai hotărât să renunţi la ţigări, un pas la fel de important este să te asiguri de sprijinul celor apropiaţi şi de cel al medicului tău.

Vreau să mă las, dar mi-e foarte greu. Ceea ce îţi place, de fapt, nu este fumatul în sine, ci senzaţia produsă de eliberarea nicotinei în organism. Ei bine, aceeaşi senzaţie o poţi avea înlocuind ţigările cu gumă de mestecat Nicorette. O variantă este şi administrarea nicotinei sub forma plasturilor care se aplică pe piele.

Fă mişcare! În timpul exerciţiilor fizice, glandele secretă endorfine, substanţe “responsabile” de buna noastră dispoziţie. Astfel vei rezista mai uşor tentaţiei de a fuma, dar vei preveni şi o eventuală îngrăşare.

Strategia reuşitei: Nu consuma alcool şi nici nu căuta cu bună ştiinţă compania unor fumători. Sigur nu vei rezista tentaţiei! Iar ca să îţi fie mai uşor, convinge-l pe unul dintre apropiaţii tăi să urmeze acelaşi tratament, ca să vă încurajaţi reciproc.

Acupunctura sau homeopatie? Se pare că rezultatele obţinute prin astfel de tratamente sunt mulţumitoare, mai ales datorită remediilor homeopate (acestea pot vindeca dependenţa de tutun şi alcool).

avantaje.ro.

 


Distribuie
..