Scapă de durerile menstruale în 5 minute. FOTO în articol

Distribuie

Majoritatea femeilor suferă de crampe menstruale şi fiecare din noi are un remediu “care merge sigur”. Dacă te-ai săturat de antiinflamatoare şi leacuri băbeşti, iată câteva exerciţii care fac minuni. Partea cea mai bună? Durează doar 5 minute.

1. Apleacă-te înainte

Stai dreaptă, cu picioarele unite şi mâinile pe lângă corp. Inspiră profund, în timp ce întinzi mâinile spre tavan. Expiră încet, în timp ce cu mâinile încerci să atingi vârfurile picioarelor. Dacă nu reuşeşti să le atingi, poţi îndoi genunchii. Stai aşa timp de un minut, informează unica.ro

2. Semiluna

Porneşti din poziţie verticală, cu partea stângă a corpului lângă un perete. Apleacă-te încet, astfel încât mâna ta stângă să atingă podeaua, iar piciorul drept să fie ridicat până formează un unghi drept cu stângul. Ridică mâna dreaptă înspre tavan şi menţine poziţia pentru 30 de secunde. Poţi schimba apoi piciorul de sprijin.

3. Capul la cutie

Stai jos cu picioarele întinse. Îndoaie genunchiul drept până ajunge sub coapsa stângă. Inspiră în timp ce ridici mâinile deasupra capului. Apoi expiră şi întinde-te până ce capul tău se sprijină de coapsa piciorului stâng. Poţi folosi şi o pernă dacă ai dureri de spate. Menţine poziţia timp de 30 de secunde după care te poţi ridica. Inspiră în timp ce revii la poziţia iniţială. Schimbă piciorul şi repetă.

4. Şpagatul culcat

Stai jos pe podea, cu picioarele cât mai depărtate unul de altul. Dacă poziţia ţi se pare incomodă, foloseşte o pernă. Inspiră adânc în timp ce ridici mâinile pe lângă corp şi apoi deasupra capului. Expiră şi întinde-te în faţă, în timp ce întinzi şi mâinile la fel. Încearcă să menţii genunchii în sus, în loc să îi laşi să se rotească spre podea. Odihneşte-ţi capul pe podea sau pe o pernă, menţine mâinile pe podea, întinse.

5. Lotus relaxat

Întinde pe jos o pătură sau saltea de exerciţii. Adaugă o pernă. Aşează-te pe pătură şi îndoaie genunchii astfel încât tălpile să se atingă. Menţine poziţia picioarelor şi întinde-te pe pătură, astfel încât capul să ţi se odihnească pe pernă. Respiră abdominal şi încet timp de un minut.

Gata! Durerea s-a dus. În timpul exerciţiilor poţi folosi un CD cu muzică de relaxare sau sunete ambientale, din natură.


Distribuie
..