S-a descoperit aroma care alungă senzaţia de foame. Ai încerca pentru a slăbi?

Distribuie

Te-ai întrebat şi tu, cu siguranţă, la un moment dat, cum poţi suprima senzaţia de foame. Ei bine, se pare că există un miros care poate alunga foamea, iar tu poţi să te foloseşti de acest truc, mai ales că aroma aceasta este peste tot în sezonul Sărbătorilor de iarna. Mirosul de mentă este – în mare parte – sinonim cu sărbătorile şi iată de ce este acesta un lucru bun pentru silueta ta: inhalarea regulată a mirosului de mentă poate ajuta la ameliorarea senzaţiei de foame şi poate micşora substanţial aportul de calorii.

Cercetătorii de la Universitatea Wheeling Jesuit au apelat la mai multi voluntari, care inhalau mirosul de ulei esenţial de mentă la fiecare două ore, timp de 5 zile consecutive, scrie feminis.ro. La finalul studiului, voluntarii au raportat că au simţit un nivel semnificativ mai scăzut al senzaţiei de foame; de asemenea, voluntarii au consumat cu 3485 mai puţine calorii decât de obicei pe parcursul săptămânii de studiu.

O teorie care explică de ce funcţionează menta asupra foamei noastre: mirosul puternic distrage atenţia şi astfel îţi ţine mintea ocupată, iar tu nu te vei mai gândi la apetitul tău. Aceste concluzii vin după ce studii anterioare au arătat că sportivii care inhalează produse mentolate se simt mai motivaţi şi mai plini de energie.

Cert este că, pentru a profita de beneficiile mentei, ar trebui să „adulmeci” ulei esenţial de mentă sau să iei aroma de mentă într-un inhalator, pe care să îl ai tot timpul la tine (tot un inhalator au folosit şi subiecţii care au participat la studiul menţionat mai sus). 


Distribuie