Revino RAPID după sărbători la greutatea ta ideală. Vezi cum slăbeşti cu ANANAS

Distribuie

Un gust delicios, o formă atipică, o conotaţie paradisiacă, ananasul îndeplineşte toate condiţiile ca să ne placă. Datorită bromelinei, o enzimă cu numeroase virtuţi, ananasul uşurează digestia proteinelor şi drenajul acestora în organism. Vezi mai jos cum te ajută ananasul să scapi de kilogramele în plus.

Iată ce conţine dieta cu ananas, potrivit incomemagazine.ro

Micul dejun
Cereale cu ananas:
300 grame ananas
Curăţă şi taie fructul bucăţele, adaugă 3 linguri de cereale (6 grame) şi 2 linguri de suc de portocale .

Prânz
Verdeaţă cu ananas: 
Curăţă 250 grame de ananas şi taie-le bucăţele. Adaugă un ardei gras tăiat mărunt, 2 cepe mici şi 50 grame de alte legume (după preferinţă). Căleşte ardeiul gras, cepele şi legumele într-o lingură de ulei de măsline. Adaugă ananasul şi lasă-le la un foc mediu 3 minute. 

Cina 
Salată de ananas şi ciuperci:
Curăţă 300 grame de ananas şi taie-le bucăţele. Spală 100 grame de ciuperci şi taie-le, apoi adaugă 30 de grame de carne de curcan tăiată în felii subţirele şi amestecă totul. Asezoneaza salata cu o linguriţă de pătrunjel proaspăt şi piper.

Bogat în vitamine

Este bogat în vitaminele A , B şi C, betacaroten, potasiu, magneziu şi săruri minerale. Ananasul proaspăt este o sursă importantă de vitamina C, ale cărei proprietăţi antioxidante contribuie la sănătatea oaselor, a cartilagiilor, a dinţilor şi a gingiilor. În plus, protejează împotriva infecţiilor, favorizează absorbţia fierului din verdeţuri şi grăbeşte cicatrizarea rănilor.
Vitamina B1 din ananas este necesară în metabolizarea glucidelor şi în procesul de creştere. Stimulează formarea unei enzime care ajută la asimilarea hranei favorizând apetitul. 
Favorizează buna funcţionare a sistemului nervos şi a memoriei. 

Curăţă vasele sanguine şi diminuează reacţiile citostaticelor

Ananasul nu te ajută doar să slăbeşti, ci are şi proprietăţi antiinflamatorii. 
Reglează probleme de circulaţie, fluidizează sângele, stimulează circulaţia sanguină, fiind util în prevenirea trombozei, aterosclerozei, sau în diferite boli ale inimii. Sucul de ananas ajută la curăţarea vaselor sanguine de „rugină“, prevenind accidentele vascular-cerebrale şi infarctul miocardic. Este indicat pentru tratarea contuziilor şi entorselor sau pentru a favoriza resorbţia edemelor locale. 
Fermenţii din ananas stimulează puterea de apărare a organismului, stagnând creşterea metastazelor şi diminuând reacţiile adverse ale terapiei cu citostatice şi radioterapiei.


Distribuie