RÂSUL, cea mai VESELĂ metodă de a te menţine ÎN FORMĂ

Distribuie

Râsul este considerat, de foarte mult timp, cel mai benefic medicament pentru a fi în formă. Gimnastica, cauzată de râs, masează organele, stimulează funcţiile lor şi îmbunătăţeşte circulaţia oxigenului, provocând buna dispoziţie şi chiar starea de euforie.

Experţii consideră că râsul este o gimnastică internă, echivalentă cu o şedinţă de dans. Oamenii bolnavi dar care râd cu poftă, se vindecă mai repede decât cei posomorâţi.

Râsul este precum ciocolata: scoate stresul şi are chiar rolul unui afrodisiac, fiindcă atunci când o persoană râde, organismul eliberează endorfine.

Acestea sunt –substanţele chimice care au proprietatea unor droguri cu efect euforic, care, din fericire, nu crează dependenţă.

Râsul scoate barierele şi inhibiţiile, plictiseala sau oboseala. Sub efectul râsului, muşchiul diafragmei se destinde, participând la îmbunătăţirea procesului de oxigenare a plămânilor.

Experţii au sesizat că doar unele activităţi sportive contribuie la fel de bine ca râsul la eliminarea bioxidului de carbon din plămâni.

Deci, râsul cu poftă aduce tot atâta oxigen în organism cât o şedinţă de aerobic, fitness, jogging sau tenis.


Distribuie
..