Plantele care te ajută să slăbeşti şi să fii într-o formă PERFECTĂ

Distribuie

Plantele au efecte nemaipomenite asupra sănătăţii omului dar totodată şi asupra frumuseţii. Acestea au capacitatea de a curăţa, detoxifia şi purifica organismul. Dacă vrei să scapi de câteva kilograme în plus şi să te menţii mereu în formă, trebuie să ştii efectele acestor plante.

Socul e depurativ

Ceaiul de soc este recomandat la începutul regimului de slăbire, având rolul de a optimiza diureza. Pune trei linguriţe de flori uscate şi mărunţite la o ceaşcă de apă clocotită. Lasă vasul acoperit zece minute şi bea 3-5 ceşti pe parcursul unei zile. 

Ceaiul verde, ideal şi dupa cură

Favorizeaza arderea caloriilor, stimulează mobilizarea grăsimilor, reduce asimilarea glucidelor şi lipidelor alimentare. Se utilizează atât în timpul curelor de slăbire, cât şi după terminarea acestora, scrie incomemagazine.ro.

Se prepară astfel: peste o linguriţă de ceai verde se toarnă o ceaşcă de apă fierbinte, se lasă la infuzat 5 minute, apoi se strecoară. Se consumă 3-5 ceşti pe zi, ultima cu câteva ore înainte de culcare.

Frasinul combate celulita

Frunzele plantei au o puternică acţiune diuretică, ajutând la îndepărtarea edemelor şi, implicit, a celulitei. În cazul retenţiei de apă, se recomandă infuzia de frasin: două vârfuri de frunze de frasin uscate şi o linguriţă de frunze uscate de coacăz negru, ambele bine mărunţite, se lasă la infuzat 10 minute. Se bea câte o cană de trei ori pe zi, între mesele principale.

Contra celulitei, se infuzeaza 15 minute o linguriţă de frunze uscate într-o cană cu apă clocotită. Se adaugă zeama de lămâie şi se consumă trei căni pe zi, cu 20 de minute înainte de mese.

Trandafirul are efect laxativ

Constipaţia rebelă care apare deseori în timpul regimurilor de slăbire se tratează eficient cu infuzie de trandafir. Se pune o linguriţă plină de petale de la flori sănătoase într-o ceaşcă cu apă clocotită. Se acoperă şi se lasă la infuzat 15 minute. Se strecoară, se îndulceşte cu o linguriţă de miere şi se bea seara, înainte de culcare.

Vulturica pentru „picioare grele”

Favorizează eliminarea ureei şi a sărurilor minerale reţinute în ţesuturi şi stimulează secreţia bilei. Este folosită cu succes în caz de retenţie de apă şi e un bun remediu pentru picioarele umflate sau grele.

O linguriţă de plantă uscată se pune într-o ceaşcă de apă clocotită şi se lasă 10 minute. Se strecoară şi se consumă două ceşti pe zi, dimineaţa şi la prânz, înainte de mese.

Păpădia e detoxifiantă

De sute de ani, păpădia este folosită pentru efectul tonic, pentru drenarea bilei sau eliminarea toxinelor. Se face o infuzie din două linguriţe de plantă (atât frunze, cât şi rădăcini) la o cană cu apă clocotită, din care se beau două căni pe zi.

La fel de util este şi ceaiul de păpădie (două linguriţe de plantă la o cană cu apă, fierte 10 minute), din care se vor bea câte două linguri la interval de patru ore.

Pătrunjelul, purificator al organismului

Planta elimină sau limitează procesele inflamatoare, este diuretică (elimină apa, ureea, acidul uric şi clorurile) şi depurativă, favorizează transpiraţia, contribuind la eliminarea toxinelor şi neutralizând efectele nocive ale tutunului şi alcoolului.

Se consumă sub formă de salate ori de suc. Este recomandat ca sucul să se bea imediat ce a fost preparat şi neapărat pe stomacul gol. Cura durează două săptămâni.


Distribuie
..