Orezul, alimentul care te ajută să scapi de kilogramele în plus

Distribuie

Consumul de orez ar contribui la scăderea în greutate, se arată într-un studiu recent al oamenilor de ştiinţă americani. Potrivit acestui studiu, orezul este parte esenţială în cadrul unei alimentaţii sănătoase, cu condiţia să fie însoţit de alimentele potrivite. Iată care sunt aceste alimente.

Publicat în revista ‘Food and Nutrition Sciences’, studiul arată că un consum frecvent de orez poate satisface majoritatea nevoilor nutriţionale păstrând în acelaşi timp şi silueta, scrie csid.ro.

Experţii au analizat timp de cinci ani obiceiurile alimentare a 14.386 persoane adulte pentru a evalua legătura între consumul de orez, alb sau brunbşi calitatea regimului lor alimentar.

„Rezultatele indică faptul că persoanele care mănâncă orez au regimuri alimentare mai compatibile cu recomandările din directivele dietetice din Statele Unite şi prezintă cantităţi mai mari de potasiu, magneziu, fier,vitamina B9, acid folic şi fibre”, a declarat  Theresa Nicklas, autorul principal al studiului. 

O altă descoperire a fost faptul că cei mai mari consumatori de orez sunt mai puţin înclinaţi să adauge în farfurie grăsimi saturate şi zahăr, ceea ce favorizează o alimentaţie echilibrată. ‘Orezul se mănâncă în general cu o porţie de legume şi carne’, adaugă Theresa Nicklas,care precizează că oamenii trebuie să fie atenţi şi la condimente.

Orezul este ideal în orice regim alimentar şi cu precădere în dietele de slăbire deoarece creşte senzaţia de saţietate, ceea ce ajută la scăderea aportului caloric. 

 


Distribuie
..