Moştenirea GENETICĂ te face GRAS? Iată CUM poţi neutraliza GENA ÎNGRĂȘĂRII

Distribuie

Cercetări de ultimă oră arată că anumite alimente și câteva schimbări ale stilului de viață pot dezactiva genele care fac grăsimea să fie depozitată în organism.

Îți prezentăm mai jos cinci astfel de modalități prin care îți poți neutraliza gena îngrășării, propuse de publicația ”Zero Belly Diet”, scrie libertatea.ro.

Renunță la zahăr și la grăsimi saturate

Cu toții știm că grăsimile și zahărul nu fac bine organismului, însă ce este interesant la noua cercetare este tocmai modul în care zahărul și grăsimile saturate conspiră cu genele pentru a acumula cât mai multă grăsime.

Așa că, deși aportul de calorii poate fi același, alimentația care conține grăsimi saturate îți poate aduce mai multe kilograme deoarece se creează un dezechilibru în organism, iar genele care se ocupă cu depozitarea grăsimilor sunt astfel puternic activate.

Nu lua vitamine

Nivelul crescut din organism al vitaminei B a fost de-a lungul timpului asociat cu un risc crescut de obezitate și diabet.

Specailiștii în domeniu sunt de părere că o alimentație a copilului mic bazată pe formule de lapte bazate pe vitamine, in sprecial pe acelea din complexul B, nu face alceva decât să activeze gena obezității.

Dacă te simți mai bine cu o doză zilnică de multivitamine, nu ar trebui să fie nicio problemă în acest sens. Dar o doză mărită nu-ți poate face decât rău.

Cel mai bine este să îți construiești o dietă proprie bazată pe un echilibru alimentar în funcție de nevoile tale alimentare, decât să recurgi la supplimentele cu vitamine.

Atenție la alimentele conservate!

Aici îngrijorarea ține în primul rând de ambalajul alimentelor care, adesea, are în compoziția sa BPA (bisfenol A), despre care se spune că are un efect puternic asupra genei umane. 

BPA se transferă în alimente acide sau grase, cum ar fi roșiile, tonul, dar și în laptele formulă și, cu toate că se cunosc efectele lui nocive, este în continuare folosit de către majoritatea producătorilor de ambalaje.

Ferește-te de antibiotice

Nu lua antibiotice la cele mai mici semne de boală deoarece, pe lângă o rezistență puternică la aceste medicamente – rezistență pe care o poți dezvolta în timp – te poți îngrășa.

Bacteriile aflate în tubul nostru digestiv joacă un rol important în sinteza de fibre și generarea unui lanț de acizi grași care conlucrează cu moștenirea noastră genetică și ne îngrașă. Astfel, dacă alegi să iei antibiotice la primele semne de răceală, de exemplu, trebuie să își asumi și riscul de îngrășare apărut cu urmare a dezechilibrului pe care îl creezi la nivelul sistemului digestiv.


Distribuie
..