Mestecatul gumei sporeşte capacitatea de concentrare, previne cariile şi te ajută să slăbeşti

Distribuie

Fiecare din noi are obiceiul de a mesteca gumă. Acasă sau la serviciu, o consumăm atât pentru a avea o respiraţie proaspătă, cât şi pentru a înlocui fumatul. Chiar dacă are dezavantajul de a mări aciditatea gastrică în organism, aceasta are şi câteva beneficii. Vezi care sunt acestea!

Sporeşte capacitatea de concentrare:

În timpul mestecatului, creşte fluxul de sânge către creier, lucru ce te ajută să  te concentrezi asupra sarcinilor, să înveţi mai repede şi să fii mai atentă.

În urma unui studiu recent realizat la Universitatea Cardiff s-a constatat că oamenii care mestecau gumă, rezolvau mai rapid şi mai eficient sarcinile care le-au fost date.

Ajută la prevenirea cariilor:

Specialiştii susţin că nu este recomandat să te speli pe dinţi, între mese. Substanţa de sorbitol din guma de mestecat distruge microorganismele care cauzează cariile.

Te ajută să slăbeşti:

Într-o oră, guma de mestecat poate arde până la 11 calorii din mâcarea sărată şi 39 de calorii din cea dulce. Totuşi, nu e recomandat să te bazezi pe o astfel de “dietă”, pentru a slăbi trebuie să ai o dietă sănătosă.

 


Distribuie