Lucrurile pe care TREBUIE să le ştii în DIETA de detoxifiere

Distribuie

Primăvara e anotimpul perfect pentru a începe dieta de detofixiere. Însă ştii ce pericole se ascund în spatele ei şi care sunt lucrurile de care trebuie să ţii seama? Specialiştii ţi le spun mai jos.

Dieta de detoxifiere: este chiar indicată, mai ales atunci când primăvara îşi arată primele zile cu soare şi suntem deja plcitisite de mâncărurile greoaie, de ceaiuri şi carbohidraţi şi aşteptăm, ca şi când, apariţia primelor fructe gustoase, scrie glamourmagazine.ro.

Mai întâi întrebă-te de ce vrei să faci asta. Şi nu, nu o faci pentru că toate prietenele tale au încercat o anumită dietă de detoxifiere şi au spus că e minunată. Şi nici faptul că vrei să scapi foarte rapid de 5 kilograme nu e un motiv suficient de bun (alege mai degrabă sportul, combinat cu o dietă echilibrată). Gândeşte-te dacă eşti gata să ţii o dietă bazată exclusiv pe sucuri sau una care îţi limitează alegerile alimentare la doar patru feluri de cereale timp de o săptămână. În plus, trebuie să ai în vedere şi analizele tale medicale (da, n-ar fi o idee tocmai rea să faci acum un nou set de analize).

Gândeşte-te şi la pasul următor dietei. În principiu, o dietă bazată exclusiv pe sucuri, pe cereale combinate sau legume simple ar trebui să constituie un punct de plecare pentru obiceiuri de alimentaţie ceva mai sănătoase în viitor. Aşadar, gândeşte-te şi la meniurile pe care le vei avea în faţă în săptămâna următoarei dietei de detoxifiere. Poate ar fi o idee bună să nu te întorci la obiceiurile tale nesănătoase şi să continui să menţii în dieta ta freshurile de fructe şi sucurile din legume hrănitoare (mai ales dacă vrei să dai jos câteva kilograme).

Cunoaşte-ţi foarte bine metabolismul şi modul în care funcţionează organismul tău (trebuie să ştii dacă ai intoleranţe la diverse alimente sau dacă nu suporţi foarte bine o dietă bazată exclusiv pe lichide). Şi, foarte important: ai în vedere programul din săptămâna de detoxifiere. Dacă vei avea multe întâlniri, alergătură prin oraş şi foarte multe proiecte pe care trebuie să le termini, poate nu e o idee atât de bună să ţii o cură de detofixiere cu sucuri.

Citeşte, studiază, analizează. Nu te apuca de o dietă de detoxifiere aşa, după ureche. Citeşte cu atenţie despre contradindicaţiile anumitor regimuri stricte, despre efectele adverse asupra organismului.

 


Distribuie
..