Interpreta Nico, victima DIETEI Dunkan

Distribuie

Dieta Dukan promite, ca orice alta, rezultate miraculoase peste noapte dar este evident că nu funcţionează în cazul tuturor. Ba mai mult, specialiştii avertizează că ea este periculoasă pentru sănătate, iar de acest lucru s-a convins pe pielea ei cântăreaţa Nico.

În încercarea de a scăpa de câteva kilograme, Nicoleta Matei a urmat dieta Dukan, însă rezultatele au fost dezastruoase pentru sănătatea ei. „Recunosc, am ţinut dieta Dukan şi mi-a fost foarte rău de la ea. Am slăbit şase kilograme. Am făcut şi o criză de spasmofilie din această cauză. Îmi tremura tot corpul. Am luat vitamine şi mi-am revenit.

Eu sunt pofticioasă, îmi place să mănâc. Îmi plac dulciurile. Ador checul făcut de mine, cozonacul şi crema de zahăr ars”, dezvăluia, anul trecut, Nico.

Din fericire, o dată cu acest episod, cântăreaţa a conştientizat că sănătatea este cea mai importantă şi a schimbat modul de abordare. „Din frigider nu-mi lipsesc rucola – îmi place foarte mult salata de rucola – şi peştele. Sunt fan biban de mare. Mâncăm salate, peşte, fructe, seminţe de ovăz, seminţe de in. În rest, pot să spun că mai am mici scăpări culinare, pentru că îmi place să gust. Nu pot să mă gândesc «Ce gust o fi avut anumită mâncare», pentru că sunt pofticioasă”, a mărturisit Nico cu puţin timp în urmă într-un interviu.

De ce este periculoasă Dieta Dukan?

Dieta Dukan, denumită astfel după nutriţionistul francez Pierre Dukan, care a promovat-o, a fost considerată cea mai periculoasă dintre cele urmate de celebrităţi în anii 2010, 2011 şi 2012 de către Asociaţia dieteticienilor britanici (BDA), care a descris dieta ca fiind „confuză, consumatoare de timp, foarte rigidă”.

Cura de slăbire, care garantează o scădere bruscă în greutate, se bazează pe consumul alimentelor bogate în proteine şi a celor sărace în carbohidraţi. Numai că această dietă, sunt de părere nutriţioniştii, îşi pune amprenta asupra organismului şi poate determina scăderea nivelului de energie, constipaţie şi respiraţie urât mirositoare.

Ce presupune dieta Dukan?

Dieta Dukan presupune ca în primele zile ale dietei (3, 5, 7, maxim 10 zile) să mănânci numai proteine (carne, peşte, ouă sau produse lactate degresate). În aceste zile vei pierde în jur de trei, patru, chiar cinci kilograme. În a doua etapă este interzis consumul carbohidraţilor şi sunt permise doar legumele proaspete – ridichi, roşii, castraveţi, salata, usturoi, ceapă, tot ce asigură fibre, vitamine şi minerale. În faza a treia, de consolidare se introduc progresiv alimentele interzise: cartofi, orez, mazăre, paste, fasole boabe. În fiecare zi se adaugă cam 20 de grame din fiecare aliment.

„Poate că nu sună foarte tentant, dar adevărul este că, dacă doriţi să slăbiţi, faceţi acest lucru pe baza unei alimentaţii echilibrate, fiţi atenţi la mărimea porţiilor şi faceţi mişcare”, recomandă Sian Porter, nutriţionist şi purtător de cuvânt al BDA.
unica.ro.


Distribuie