Iată ce NU trebuie să mănânci la micul dejun, dacă vrei să slăbeşti

Distribuie

Micul dejun se spune că este cea mai importantă masă a zilei. Dacă vrei să dai jos câteva kilograme, trebuie să eviţi anumite alimente care ascund calorii neprietenoase. Vezi care sunt acele combinaţii interzise la micul dejun dacă vrei să slăbeşti.

Omletă cu brânză şi legume

Omleta cu legume proaspete şi brânză este sănătoasă şi gustoasă, plus că ţine de foame bine până la masa de prânz.

Ei bine, nu toţi nutriţioniştii sunt de acord.

Deşi aduce un aport mare de proteine şi calciu, omleta cu brânză poate fi o greşeală dacă este prăjită în ulei, sau dacă mai conţine şi multă sare din brânză, sau caşcaval gras.

O variantă mai uşoară şi dietetică ar fi omeltă din albuşuri cu ierburi aromate şi legume, fără exces de sare şi grăsimi, prăjită în tigaie de ceramică sau teflon.

Cereale integrale cu lapte

Considerată una din cele mai delicioase şi sănătoase combinaţii pentru micul dejun, cerealele cu lapte pot fi o idee proastă dacă vrei să slăbeşti.

Multe dintre cerealele integrale de pe piaţă conţin mult zahăr adăugat, care numai bun pentru dietă nu este.

În plus, doar pentru că pe un produs scrie că te ajută la dietă, nu înseamnă că trebuie să mănânci cantităţi uriaşe la micul dejun.

Alege produsele fără zahăr adăugat şi înlocuieşte laptele cu un iaurt degresat dacă vrei să scapi de kilogramele în plus.

Covrigi cu cafea

Foarte multă lume preferă să nu mănânce micul dejun acasă şi să cumpere un covrig şi o cafea în drum spre metrou.

Doar pentru că ţine de foame, nu înseamnă că un covrig este foarte hrănitor, sau pentru că nu conţine maioneză, nu înseamnă că nu îngraşă.

Plin de carbohidraţi, făină albă procesată, sare şi uneori chiar şi zahăr, un covrig nu aduce aportul necesar de proteine în micul dejun şi trebuie eliminat dintr-un meniu pentru slăbit, de urgenţă.

Suc de portocale la cutie cu sendvişuri

Sucul de portocale este recomandat şi sănătos numai dacă este preparat chiar de tine, din portocale.

Dacă preferi comoditatea şi crezi că sucul de portocale din comerţ, fie el şi „nectar 100% natural”, ar fi sănătos şi fără zahăr, te înşeli.

Majoritatea acestor aşa zise „sucuri naturale din concentrat de fructe” conţin conservanţi, zahăr şi sunt lipsite de anumite vitamine, prin procedeul de pasteurizare.

Dacă vrei să slăbeşti şi/sau să mănânci sănătos, fă un sendviş acasă, fără ingrediente grase şi pline de sare şi stoarce chiar tu portocalele.

unica.ro.


Distribuie
..