Fundul BOMBAT are avantaje majore pentru SĂNĂTATE. Iată DE CE

Distribuie

Un posterior frumos curbat şi bine tonifiat nu oferă doar o încântare pentru privire, ci şi beneficii asupra sănătăţii. O femeie care are un fund curbat şi bine tonifiat este întotdeauna o încântare pentru privirile bărbaţilor, însă obţinerea unui posterior perfect este destul de dificilă.

Multe femei nu au muşchii posteriorului bine dezvoltaţi. Fiziologia fesierilor este formată din glutei, mai exact din trei muşchi: gluteus maximus, care este cel mai mare muschi fesier aşezat în partea inferioară, gluteus medius, care este acoperit în mare parte de gluteus maximus, şi gluteus minimus, cel mai mic muschi aşezat în partea interioară a posteriorului, scrie lyla.ro. Cu cât îţi dezvolţi mai mult gluteus maximus, cu atât ajuţi mai mult la ridicarea întregului posterior, obţinând aşa-numitul fund bombat după care tânjesc deopotrivă femeile şi bărbaţii (din motive diferite, evident).

 Pe lângă lipsa de exerciţii fizice pentru tonifierea fesierilor, cum sunt fandările, genoflexiunile, urcatul scărilor, sprinturile şi ridicările pe un obiect, statul pe scaun în mod îndelungat afectează forma posteriorului.

 Dar, dincolo de încântarea pentru ochi, un posterior frumos curbat şi bine tonifiat oferă şi alte beneficii asupra sănătăţii purtătoarei.

 Creşte apetitul sexual

 Mai multe studii au demonstrat că femeile care au fesierii frumos lucraţi, bombaţi, au apetitul sexual mai ridicat. Acest lucru se traduce printr-o viaţă sexuală mai împlinită şi, implicit, printr-un nivel mai scăzut al stresului. Cum bine ştim că stresul este unul dintre principalii vinovaţi ai anumitor probleme de sănătate, diminuarea lui coincide şi cu o scădere a riscului apariţiei anumitor tulburări. Astfel că oamenii de ştiinţă care au analizat beneficiile unui posterior curbat şi tonifiat asupra sănătăţii au descoperit că creşterea apetitului sexual pe fondul acestui atu fizic este asociată cu o incidenţă mai mică a durerilor de stomac, cu un risc scăzut de cădere a părului, dar şi cu mai puţine cazuri de acnee.

 Oferă forţa corpului

 Muşchii fesieri sunt cunoscuţi, în rândul practicanţilor de fitness, ca fiind motorul corpului, nu doar pentru că reprezinta cea mai mare grupă de muşchi din corp, ci şi pentru că este implicat în cele mai multe activităţi atletice. Fără un fund bine tonifiat şi chiar dezvoltat, anumite mişcări sportive ar fi mult mai greu de realizat. Gluteii puternici permit restului corpului să sară, să alerge, să facă mişcări solicitante mai uşor.

 Protejează articulaţiile

 Un fund puternic poate însemna şi genunchi mai sănătoşi, precum şi un spate lipsit de dureri. Gluteii bine tonifiaţi ajută osul femural şi articulaţiile în mişcările corpului şi contribuie la buna menţinere a echilibrului. În felul acesta, gluteii sunt esenţiali pentru sănătatea articulaţiilor.

 Protejează de durerile de spate

 Cu cât gluteus maximus este mai bine dezvoltat, cu atât riscul apariţiei durerilor de spate este mai mic.

 Poate contribui la reglarea ciclului menstrual

 Studii medicale au demonstrat că femeile care un raport echilibrat între mărimea fundului/şoldurilor şi a taliei au mai puţine cicluri menstruale neregulate. Motivul? Un fund tonifiat implică, de regula, şi o siluetă frumos formată, şi cu cât greutatea corporală este mai apropiată de normal, iar raportul grăsime-ţesut muscular nu înclină în favoarea ţesutului adipos, cu atât secreţiile hormonale sunt normale în organism. Iar dacă funcţiile hormonale sunt reglate, atunci şi ciclul menstrual este regulat.

Kim Kardashian este una dintre cele mai celebre posesoare a posteriorului bombat cu care vedeta se mândreşte şi ţine să îl punp în valoare în fiecare aparţie publică. 


Distribuie
..