Fructul MINUNE care te scapă de burtă! Iată 3 reţete pe care să le găteşti zi de zi

Distribuie

Grăsimile sănătoase din avocado sunt foarte utile în cura de slăbire, mai ales dacă vrei să dai jos burta. Iată câteva reţete cu avocado care te vor ajuta să arăţi mult mai bine.

De ce să încerci avocado în cura de slăbire

Acest fruct conţine grăsimi mono-nesaturate – americanii le mai numesc MUFA – care fac parte dinc ategoria „grăsimilor bune”, foarte utile în cura de slăbire. Îţi dau o senzaţie de saţietate de lungă durată şi „învaţă” organismul tău să-şi extragă energia din grăsime, deci să ardă colăceii şi aripioarele. Studiile au dovedit că grasimile mononesaturate sunt utile în special celor care au un surplus de grăsime pe talie, scrie nws-yorker.net.

În plus, avocado conţine L-carnitină, un aminoacid care contribuie la transformarea grăsimilor în energie şi este util înainte de antrenament. Acelaşi fruct este bogat în potasiu, magneziu şi vitamine din grupul B. Acestea previn retenţia lichidelor în ţesuturi, elimină stresul şi îmbunătăţesc metabolismul.

Salată de dietă cu avocado şi grepfruit

1 avocado
1 grepfruit
Salată verde
O mână nuci
2 linguri iaurt
Sare
Piper

Avocado şi grepfruit-ul se curăţe şi se taie cubuleţe. Se amestecă într-un bol cu salata verde şi nucile tăiate mărunt. Se sărează şi se piperează după gust, apoi se adaugă iaurtul.

Supă de avocado

2 bucăţi avocado
1 cană iaurt
2 căni supă de pui
Sucul de la o lămâie
Sare
Piper

Se pun toate ingredientele în blender şi se amestecă până se obţine o pastă moale. Se adaugă sare şi piper.

Sos guacamole

2 bucăţi avocado
2 căţei usturoi (opţional)
1 linguriţă sare
1/2 linguriţă de piper,
zeama de la o lămâie
1 linguriţă iaurt
1 roşie

Se taie în două fructul e avocado, i se îndepărtează sâmburele şi coaja, iar miezul se pasează. Roşiile se taie cubuleţe. Toate ingredientele se amestecă până se formează o pastă consistentă.

Sosul se poate folosi ca garnitură, aperitiv (pe pâine), etc.

 


Distribuie
..