FOTO Exerciţii pentru gravide cu MINIM EFORT

Distribuie

Pentru a evita obezitatea după sarcină se recomandă exerciţii speciale de fitness pentru gravide. Fitnessul pentru femeile însarcinate diferă semnificativ de exerciţiile de la sala de gimnastică, prin limitările sale şi contraindicaţiile asociate cu situaţia specifică a femeilor. Cu toate acestea, exercitarea în timpul sarcinii este foarte utilă atât pentru mamă, cât şi pentru copil pentru viitor. De asemenea, îţi va ajuta să ai o naştere mai uşoară!

EXERCIŢIUL I. Pentru tonifierea spatelui şi a picioarelor.
Stai în poziţie verticală, cu picioarele uşor depărtate şi cu unul dintre picioare cu un pas în faţă. Ţine palmele pe partea inferioară a spatelui şi lasă-ţi trupul în jos, fără a simţi discomfort. Repetă exerciţiul de 5 ori pentru fiecare picior.

 EXERCIŢIUL II. Pentru tonifierea picoarelor. Stai în poziţie dreaptă, cu picioarele uşor depărtate.
Ţine palmele pe coapse, degetele orientate în interior şi umerii în jos. Împinge cu palmele pe coapse şi lasă-te în jos, arcuindu-ţi spatele de la gât până la noadă. Repetă exerciţiul de 5 ori.

EXERCIŢIU III. Pentru tonifierea spatelui, a picioarelor şi a muşchilor abdominali.
Într-o poziţie întinsă pe partea stângă, cu piciorul stâng îndoit şi braţul stâng întins în sus şi  palma orientată în sus, ţine palma dreaptă pe podea şi inspiră, apoi ridică simultan palma stângă şi piciorul stâng, în poziţie rigidă.  Repetă mişcarea de 5 ori pe fiecare parte.

EXERCIŢIUL IV.  Pentru tonifierea braţelor, a umerilor şi a picioarelor.
Sprijină-te în palme şi genunchi pe podea, formând o linie dreaptă între genunchi, şolduri, spate şi gât, fără a atinge podeaua cu burtica. Îndoindu-ţi coatele, fă uşor o flotare, până la jumătatea distanţei dintre podea şi corp. Trage aer în piept în timp ce-ţi laşi corpul în jos şi expiră când te ridici. Repetă mişcarea de 5 ori.


ATENŢIE: Nu exagera cu astfel de exerciţii pentru gravide, dacă până acum nu ai fost o persoană sportivă.

SARCINĂ UŞOARĂ!

Sursa foto: topfitness.ro.


Distribuie
..