Femeile se îngraşă în timpul iernii. Iată cât de mult şi DE CE

Distribuie

Femeile câstigă, în medie, 2 kilograme în timpul iernii. Pentru a fi mereu în formă, astăzi îţi spunem cum poţi s preiei controlul asupra cântarului din baie. Iarna are şi o parte bună: vacanţe, weekend-uri petrecute la schi, ciocolată caldă din belşug, pulovere groase şi largi care ne încălzesc corpul. Dar există şi un dezavantaj care îţi face simţită prezenţa într-un mod tacit – creşterea în greutate.

Iar pentru femei, luptă cu kilogramele nu se termină odată cu ultimele secunde din an, ci continuă şi în timpul Anului Nou, scrie feminis.ro. Un nou sondaj publicat la începutul ianuarie a constatat că 59% dintre femei spun că în timpul lunilor de iarna pun pe ele câteva kilograme bune, iar silueta lor are astfel de suferit – în medie, creşterea medie în greutate poate ajunge şi până la 2 kilograme.

Însă ce ne conduce la această concluzie nemiloasă, cum ajungem la aceste kilograme în plus?

Jumătate dintre femeile care au participat la acest sondaj de opinie – condus de o companie din domeniul alimentaţiei – au dat vina pe vreme, susţinând că zilele reci şi întunecate de iarnă le obligă să se complacă şi să îşi acorde mici indulgenţe, consumând preparate şi mâncăruri cu multe calorii – numite în limbajul de specialitate alimente „confort”.

O treime dintre femeile chestionate au spus, de asemenea, că temperaturile scăzute le-au determinat să renunţe la programul lor zilnic la sală de fitness.


Distribuie