Fă-ți singură un CEAI DETOXIFIANT pentru tot corpul

Distribuie

Din când în când – de ce nu, o dată sau de două ori pe an – organismul tău are nevoie de un mic ajutor să scoată toate toxinele care s-au adunat. În special după Sărbători (fie de iarnă sau de Paște) când te bucuri de mâncărurile ai nevoie de o detoxifiere completă, a întregului corp. Îți poți face ceaiul singură, la tine acasă.

Ca să îți faci singură acest ceai trebuie să cumperi cât mai multe din plantele necesare, iar acestea să fie bio sau organice. Iată care sunt ingredientele (uscate și/sau sub formă de pulbere):

4 linguri de frunze de păpădie, 3 linguri de rădăcină de păpădie, 2 linguri de rădăcină de brusture, 3 linguri de semințe de armurariu, 4 linguri de coada calului, 5 linguri de trifoi roșu, 2 linguri de rocoină, 2 linguri rădăcină de angelică, 3 linguri de coada șoricelului, 5 linguri de frunze de urzică și 4 linguri de pătlagină.

Amestecă toate aceste plante într-un container ce se poate închide ermetic. Ca să prepari ceaiul trebuie doar să dai în clocot o cană de apă, în care adaugi 2 lingurițe de amestec și lași să infuzeze timp de 10 minute. Dacă poți prepara ceaiul într-un recipient nemetalic, cu atât mai bine.

Consumă ceaiul astfel: o cană pe zi timp de trei zile (între mese), apoi două căni pe zi timp de o săptămână (între mese), apoi câte 2-3 căni pe zi, până ce termini amestecul. Gustul nu este prea plăcut, dar nu îl îndulci dacă vrei să profiți la maximum de efectele sale. Mai mult, consumă și foarte multă apă în timp ce faci detoxificarea, ca să-ți ajuți organismul să scoată toate toxinele.

Pentru detoxificarea ficatului

Ca să-ți detoxifici numai ficatul, poți folosi fie rădăcină de brusture, semințe de armurariu, rădăcină de angelică, coada șoricelului ori rădăcină de păpădie. Oricare din aceste plante sunt bune pentru o infuzie care să-ți detoxifice ficatul.

Pentru detoxificarea rinichilor

Ceaiul este foarte bun când vrei să scoți toxinele din rinichi. Cele mai bune ceaiuri pentru aceste organe se fac din frunzele de păpădie, frunzele de urzică sau din coada-calului.

Pentru detoxificarea pielii

Și pielea are nevoie de o curățare în profunzime, așa că poți bea ceaiuri făcute din coada calului sau din pătlagină.

avantaje.ro.


Distribuie
..