EFORTUL FIZIC prelungit afectează articulaţiile sănătoase

Distribuie

Deseori, din motive banale şi fără să ne dăm seama, supunem organismul unor eforturi exagerate. Şi practicarea intensă a sportului poate deveni un motiv de îngrijorare. Acelaşi lucru este valabil şi pentru femeile care au grijă de casă, din dorinţa de a face ordine peste tot, ele pot ridica obiecte care sunt mai grele, şi astfel afectând articulaţiile.

Dacă practicaţi sport şi depuneţi efort fizic, aveţi grijă de greutatea pe care corpul este nevoit să o ridice. Articulaţiile sănătoase se pot inflama sau pot deveni rigide dacă depuneţi un efort fizic constant. Încheiturile sunt suprasolicitate, lubrifierea scade, iar cartilajul care protejează oasele împotriva eroziunii se macină.

Cartilajele articulare sunt formate din colagen. Activităţile fizice care solicită efort pot provoca probleme grave de sănătate.

Nu doar exerciţiile exagerate sunt o problemă pentru articulaţiile sănătoase. În mod special femeile care fac ordine în casă sau prin ogradă, au obiceiul de a ridica sau de a schimba unele obiecte (destul de grele). Acest lucru este strict interzis, mai ales cei care suferă frecvent accidentări sau luxaţii.

Atunci când organismul este supus unui efort fizic, pot apărea tot felul de pocnituri ale încheieturilor. În timpul exerciţiilor fizice, prin transpiraţie se poate crea un dezechilibru în special în ceea ce priveşte nivelul de potasiu din organism, acesta având rol esenţial în controlarea contracţiilor musculare.

Pentru a feri organismul de astfel de crampe, se recomandă consumul de banane, care sunt o sursă bună de potasiu şi care ajută la hidratare atât înainte de exerciţii, cât şi în timpul acestora.


Distribuie
..