Dieta de 3 zile care te scapă de 5 kilograme! Iată cum funcţionează

Distribuie

Prin “dieta de trei zile” poţi slăbi cinci kilograme, îţi poţi detoxifia organismul şi îţi poţi scădea colesterolul, având totuşi suficienţa de energie pentru a-ţi desfăşura activitatea zilnică.

Dieta de trei zile presupune urmarea unui plan alimentar foarte strict în acest interval de timp. Prin regimul de slăbire desfăşurat timp de trei zile poţi slăbi cinci kilograme, clar indicate de acul cântarului. Există însă un schepsis: cele cinci kilograme date jos nu sunt grăsime, ci mai degrabă lichidele acumulate în exces în organism, cât şi deşeurile umane proprii. Din acest motiv, dieta de trei zile, chiar dacă te scapă de cinci kilograme, nu este eficientă pe termen lung.

În acele trei zile de regim toate porţile de mâncare trebuie atent monitorizate cantitativ.

Iată cum arată alimentaţia în cadrul dietei de trei zile:

ZIUA 1

Mic dejun: cafea sau ceai neîndulcite, o jumătate de grepfrut, o felie de pâine integrală prăjită şi două linguriţe de unt de arahide

Prânz: o jumătate de conservă de ton (mică, evident) şi o felie de pâine prajită.

Cina: una sau două felii de carne, dar nu mai mult de 85 de grame (grptar, gătită la cuptor sau fiartă), 220 de grame de fasole (înăbuşită, fără ulei), 220 de grame de sfeclă, un măr de dimensiuni mici şi 100 de grame de îngheţată de vanilie.

ZIUA 2

Mic dejun: un ou, o jumătate de banană, o felie de pâine integrală prăjită, cafea sau ceai neîndulcite

Prânz: 220 de grame de ton sau de brânză slabă şi 5 bucăţele de biscuiţi săraţi făcuţi din făină integrală (crackers)

Cina: 2 felii de carne, 440 de grame de brocoli, 100 de grame de morcov, o jumătate de banană şi 100 de grame de îngheţată de vanilie

ZIUA 3

Mic dejun: 3 biscuiţi săraţi făcuţi din făină integrală (crackers), o felie de brânză cheddar, un măr mic şi cafea sau ceai neîndulcite

Prânz: un ou fiert tare şi o felie de pâine prăjită

Cina: 220 de ton sau de brânză slabă, 220 de grame de sfeclă roşie, 220 de grame de conopidă, 100 de grame de pepene galben şi 100 de grame de îngheţată de vanilie

Nu ai voie să bei nicio băutură răcoritoare, fie ea şi light, ci doar apa din belşug.

Practic, aceste combinaţii alimentare ingerate pe parcursul celor trei zile au rolul de a-ţi pune în mişcare funcţia excretorie, pentru a elimina cât mai mult deşeurile interne.

Deşi dieta de trei zile are rezultate, adică poţi da jos cinci kilograme în această perioadă, efectele regimului de slăbit rapid nu vor dura, căci cele cinci kilograme nu constau în grăsime, ci în lichide şi deşeurile acumulate în mod natural în corpul uman.

Mai mult, alimentaţia pe o singură zi are în jur de 1.000 de calorii, prea puţine chiar şi pentru o persoană sedentară şi micuţă de înălţime. Totodată, organismul va intra într-o stare de autoprotecţie atunci când va constata cât de puţine calorii primeşte: practic, corpul o să-şi încetinească metabolismul, aşadar şi arderile.

Având metabolismul încetinit, toate caloriile care vor depăşi cele o mie cu care a fost obişnuit organismul se vor transforma în grăsime, atunci când vei reveni la un regim alimentar normal din punct de vedere caloric (1.500-2.000 de calorii).

Mai mult, dieta de trei zile nu te ajută să-ţi schimbi obiceiurile alimentare care au dus, de fapt, la îngrăşare. Practic, ca să slăbeşti sănătos şi să ţii kilogramele în plus la distanţă tocmai acolo trebuie să acţionezi: la obiceiurile alimentare care te-au îngrăşat, precum consumul de sucuri, produse de patiserie, săritul peste micul dejun şi mâncat seara, ronţăiala între mese, etc. Din acest motiv cei care urmează dieta de trei zile trebuie să-şi asume riscul de a pune la loc kilogramele date jos într-o perioadă atât de scurtă.


Distribuie
..