DIETĂ! Cum să slăbeşti la fund şi la picioare

Distribuie

Majoritatea femeilor care ţin o cură de slăbire îşi doresc să piardă kilograme de pe fund şi picioare. Dacă te numeri printre ele, iată ce ai de făcut.

Majoritatea femeilor au siluetă ginoidă sau „de tip pară” – coapse groase, fund mare, şolduri late, dar talie subţire, braţe subţiri, umeri înguşti. Nu e de mirare că cele care ţin diete ar vrea să slăbească în special de la talie în jos. Din păcate, silueta în formă de pară slăbeşte mai greu şi necesită eforturi mai mari, notează unica.ro.

Ce mănânci ca să slăbeşti la fund şi la picioare

Ai nevoie de o dietă fără grăsimi. Trebuie să excluzi complet grăsimile saturate – de exemplu lapte, smântână, carne de porc grasă, etc. În schimb ai voie să consumi peşte şi să pui în mâncare uleiuri vegetale.

Sunt necesare proteinele de calitate, pe care le găseşti în leguminoase şi carne slabă, dar şi carbohidraţii complecşi, care se găsesc în produsele din cereale integrale.

Ce poţi să mănânci: legume, piept de pui, muşchi de vită sau porc, peşte de orice tip, pâine integrală, paste integrale, orez brun, lactate cu 0% grăsime, fasole, soia, nuci, alune, migdale. Ideal este să nu combini la aceeaşi masă proteinele şi carbohidraţii.

De evitat, pe lângă grăsimi, sunt produsele din făină albă şi, desigur, dulciurile, prăjelile şi tot ce este bogat în calorii.

Ce sport să faci ca să slăbeşti la fund şi la picioare

Din păcate, nu vei avea niciodată picioare subţiri de topmodel. Însă cu exerciţiile potrivite poţi să ai picioare tonifiate, fund ferm şi în general, forme feminine.

În primul rând trebuie să pui la treabă muşchii coapselor şi ai feselor: fandări şi genuflexiuni în fiecare zi.
În al doilea rând, ai nevoie de exerciţii cardio, care „topesc” grăsimile de pe tot corpul: alergare, înot, mers rapid, coardă.

Cel mai eficient exercişiu pentru tine este mersul pe bicicletă, iar pentru rezultate spectaculoase, e bine să alternezi vitezele: un minut la viteză maximă, două minute la viteză moderată şi apoi de la capăt până ajungi la cel puţin 30 de minute.


Distribuie
..