DIETA cu un singur aliment pe zi

Distribuie

Se poate servi doar un singur tip de aliment în fiecare zi – carne, lactate, fructe sau peşte. Este indicată persoanelor care nu vor să calculeze caloriile ingerate şi care vor să urmeze un regim alimentar din care nici un produs să nu lipsească prea mult timp.

Cele 5 elemente de bază: carne, peşte, ouă, iaurt, fructe, potrivit avantaje.ro.

Durata: 6 zile

Kilograme pierdute: 3

Se interzice: persoanelor cu diabet şi / sau probleme urinare.

ZIUA DE VERDEŢURI: Oricare din următoarele legume / verdeţuri, fierte în abur, apoi consumate ca atare sau sub formă de salată: roşii, morcovi, dovlecei, ceapă, praz, varză, conopidă, ţelină, vinete, fasole verde, castraveţi, spanac, ridichi, ciuperci, anghinare, andive, sparanghel, sfeclă, sfeclă furajeră, condimente.

ZIUA DE CARNE: Doar carne slabă (exclus porc sau miel!) friptă la grătar ori şuncă (fără grăsime).

ZIUA DE FRUCTE: În cantitatea pe care o doreşti: grepfrut, lămâi, pepene galben, zmeură, coacaze, fragi.
În cantitate mai mică: mere, pere, prune, stafide, portocale, caise, cireşe, piersici, afine, mure.

ZIUA DE LACTATE: Lapte şi iaurturi degresate, brânzeturi slabe. Poţi mânca, de asemenea, doi cartofi copţi şi 100 de grame de orez fiert în lapte.

ZIUA CU OUĂ: Ochiuri în apă sau ouă fierte în coajă, tari.
ZIUA DE PEŞTE: Peştele (cel mai recomandat: merlucius, păstrav, limbă de mare / peşte-sabie, peşte-unditar) se consumă fiert, fript sau la cuptor. De asemenea: raci, pui de baltă, scoici.

OBLIGATORIU: Un complex de vitamine, în special de vitamina B!

Inconveniente: 
Greutatea pierdută se recuperează la scurtă vreme după ce se revine la alimentaţia curentă, tocmai pentru că în acest caz scăderea în greutate se datorează cantităţii scăzute de produse. (Nu poţi mânca, de exemplu, foarte multă carne într-o singură zi, începând chiar de dis-de-dimineaţă!).


Distribuie
..