Dieta cu ceai verde

Distribuie

Ceaiul verde este celebru prin continutul de antioxidanti, taninuri si flavonoide, cu proprietati terapeutice si detoxifiante. In medicina traditionala chinezeasca, ceaiul verde este renumit pentru puterea de a regla problemele de greutate, prin scaderea colesterolului si mobilizarea depozitele adipoase.

Efectul de slabire se datoreaza polifenolilor( mai ales al celui numit EGCG) continuti de ceaiul verde, care produc caldura suplimentara in organism si ajuta la arderea caloriilor.

Ceaiul verde contine si cofeina in cantitati moderate si actioneaza prin supresia poftei de mancare. In plus, polizaharidele si alte componente din ceaiul verde ajuta la mentinerea unor niveluri scazute de zahar in sange.

Dieteticienii au conceput programe bazate pe consumul de ceai verde, care ofera posibilitatea de a pierde in mod constant si sanatos in greutate, asigurand suportul de antioxidanti mai ales in cazul dezechilibrelor generate de dietele disociate.
Principiul dietei cu ceai verde este foarte simplu: trebuie sa bei ceaiul cu o jumatate de ora inainte de fiecare masa principala, sau chiar o ceasca mai mica inainte de cele doua gustari ale zilei.
In plus, in dieta cu ceai verde se vor consuma doar alimente sanatoase si vei fi surprins sau surprinsa sa observi ca pierzi pofta iminenta de zahar si grasimi.

Cele mai populare diete in care poate fi inclus ceaiul verde sunt dietele disociate, dieta Rina, Dukan, Atkins( diete cu elemenete disociate, bazate pe anumite grupuri alimentare), dieta Zone( bazata pe echilibrul nivelului de insulina din organism si eliminarea grasimilor) dieta Sugar Busters( inlocuirea completa a zaharului cu indulcitorii artificiali) Dieta paleolitica (axata pe consumul de alimente simple, neprocesate) Dieta South Beach ( promoveaza consumul de carbohidrati si grasimi “bune”)

Cu ajutorul unei cure de ceai verde de 3 luni, plus multa gimnastica si o dieta controlata, fara dulciuri, fainoase si grasimi in exces se poate slabi controlat si pana la 8- 10kg,
In cantitati mari consumul de ceai verde deshidrateaza, elimina apa din tesuturi.
Se consuma in infuzie cu apa calduta (60-70 grade) pentru ca apa prea fierbinte ii da gustul amar.
Nu se consuma dupa ora 17.00, pentru ca din cauza continutului de cafeina, cu efecte de trezire si inviorare, similare cafelei.

oanacuzino.ro


Distribuie
..