DESCOPERIREA care contrazice nutriţioniştii! Ce se întâmplă dacă slăbeşti

Distribuie

Un studiu recent efectuat de cercetătorii australieni îi contrazice pe nutriţionişti. Aceştia susţin că scăderea lentă în greutate nu este mai eficientă decât un regim de slăbire rapidă

Cercetătorii de la Universitatea din Melbourne au realizat un studiu asupra a 204 femei şi bărbaţi obezi, împărţiţi în două grupe, iar concluziile au arătat că persoanele care urmează o cură de slăbire rapidă au aceeaşi probabilitate de a reveni la greutatea iniţială după terminarea regimului ca şi persoanele care au urmat un program de slăbire lentă.

Cei care, la finalul regimului, pierduseră 12,5% sau mai mult din greutatea iniţială au fost supuşi unui program de întreţinere, timp de trei ani. La finalul experimentului, membrii ambelor grupuri au recâştigat în greutate puţin peste 70% din kilogramele pierdute în timpul dietei.

„Datele noastre trebuie să îi facă pe cei care emit recomandări clinice privind controlul obezităţii să îşi modifice sfaturile”, au spus cercetătorii.

În general, persoanele care vor să slăbească sunt sfătuite să nu piardă în greutate mai mult de 500 de grame pe săptămână.

„Scăderea rapidă în greutate poate, de asemenea, să ofere o motivaţie mai mare de a continua regimul”, au adăugat cercetătorii.

libertatea.ro.


Distribuie
..