De ce sportul este cheia spre FERICIRE. Experţii dezvăluie secretul

Distribuie

Exerciţiile fizice utilizează energia organismului, dar creează, de asemenea, mai multă energie prin majorarea fluxului de oxigen către ţesuturile organismului. Activitatea fizică vă poate ajuta să efectuaţi mai uşor activităţile de zi cu zi.

Dacă faceţi sport regulat atunci aveţi cheia spre fericire. Mişcarea stimulează eliberarea de substanţe chimice cerebrale, în special endorfine, care induc starea de relaxare şi fericire. Experţii susţin că aceleaşi substanţe chimice pot să prevină apariţia depresiei şi anxietăţii.

Aceasta este concluzia unui studiu efectuat de cercetătorii americani care a inclus 36 de tineri sănătoşi, dar care nu făceau sport şi aveau adesea semne de oboseală. Aceştia au fost împărţiţi în trei grupuri: cei din primele două au fost la sală de trei ori pe săptămână, în timp ce ceilalţi nu au făcut deloc mişcare. După şase săptămâni, s-a observat că senzaţia de oboseală s-a diminuat considerabil în cazul celor care au făcut mişcare: energia a crescut cu 20 la sută şi starea de oboseală s-a redus cu 65 la sută.

Explicaţia constă în creşterea nivelului de neurotransmiţători, produşi chimici de la nivelul creierului.

Iată câteva exerciţii simple care stimulează imunitatea, înlătură stresul şi induc o relaxare psihică:

1. Pe saltea, în genunchi, cu şezutul pe călcâie, mâinile împreunate la spate, ridică uşor braţele, menţinând spatele drept şi ducând capul pe spate.

2. Culcată pe saltea, întinde braţele pe podea, ridică picioarele la 90 de grade şi încrucişează-le, apoi ridică uşor şezutul de pe saltea.

3 Culcată pe saltea, întinde braţele pe podea, ridică picioarele la 90 de grade şi apoi depărtează-le şi apropie-le în ritm alert.


Distribuie
..