De ce NU dau rezultate DIETELE generaliste? Află AICI răspunsul

Distribuie

Multe femei au observat deja că dietele-fulger pur și simplu nu dau rezultate. Dietele bazate pe calcularea caloriilor, cele care urmăresc un anumit sistem de “puncte” sau chiar și cele bazate pe un consum ridicat de proteine și foarte redus de carbohidrați — toate acestea sunt inutile și de-a dreptul periculoase pentru organism.

S-ar putea să te ajute să dai jos câteva kilograme în doar câteva săptămâni sau câteva luni. Totuși, pe termen lung, nu vei reuși să continui aceste diete la modă, pentru că în final vei pune la loc kilogramele pierdute și nu vei face nimic bun pentru organismul tău, informează femina.rol.ro.

Dietele în vogă se bazează pe restricții și, în consecință, te vor priva de elemente esențiale pentru organism. De exemplu, dieta foarte populară, bazată pe o cantitate crescută de proteine din carne și foarte puțini carbohidrați este fundamental eronată din punct de vedere științific și nutrițional.

Pentru a funcționa, pentru a gândi, pentru a avea energie, o viață sexuală normală și o atitudine pozitivă, orice ființă umană are nevoie de carbohidrați complecși.

În categoria carbohidraților complecși intră cerealele integrale, precum orezul brun, meiul, quinoa, secara, orzul și hrișca. Persoanele care renunță să consume carbohidrați complecși în favoarea alimentelor bogate în proteine pot avea probleme serioase — constipație, modificări bruște de dispoziție, accese de furie, amețeli, dureri de cap, de stomac și stări depresive — chiar și cei cu temperamente extrem de pozitive.

În plus, majoritatea dietelor la modă reduc aportul de acizi grași esențiali. Repet, aceasta este o proastă aplicare a cunoștințelor științifice și este rău pentru organismul tău!

Acizii grași practic ajută organismul să dizolve grăsimea. Eliminarea alimentelor care-i conțin este echivalentă cu eliminarea agenților care ard grăsimile.

“Dietă” nu înseamnă autoînfometare, ci mai degrabă un nou stil de viață, în care hrana sănătoasă se regăsește din abundență.


Distribuie
..